Notebook pro VŠ, Office, hry, filmy do 23 000

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
vrti49
občas něco napíše

Notebook pro VŠ, Office, hry, filmy do 23 000

Příspěvekod vrti49 » 22 čer 2009 21:33

Ahoj,

chystám se pořídit si novej notebook, a chci Vás poprosit o radu, případně doporučení.

Sháním notebook na práci do školy - nenáročnou :), a když už si ho pořizuju, tak taky na filmy a hry - chtěl bych tedy nějakou lepší grafickou kartu, která utáhne většinu her.

Mám možnost pořídit si s nějakou určitou slevou notebooky HP - byly mi doporučeny HP ProBook 4510s a HP Compaq 6730s, ale co jsem tady prolít fórum, tak se moc s úspěchem nesetkaly.

Jedna z hlavních priorit je, aby byl co nejvíc tichý, ptž notebook který používám teď je slyšet po celym baraku.

Co jsem tady vyčet, tak HP právě moc tichý nejsou.

Hlavní priority teda jsou - poměr výkon/cena, tichost, co enjlepší grafická karta, případně aby nebyl moc lesklej, ale to už je vedlejší.

Mohli byste mi sem pls hodit nějaký typy, doporučení notebooků, s kteýma jste spokojený?

Díky moc!!

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 22 čer 2009 21:59

Možná tak ThinkPad R500 s ATI HD 3470 a WXGA displayem: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=64290

Nadupaná grafika a tichost nejdou moc dohromady, ale ThinkPady mají dobře pořešené chlazení + prográmek ThinkPad Fan Control, přes který se dají regulovat otáčky a nastavovat teplostní rozmezí při kterých se spouští větráček. Akorát ty hry spustíš tak na low (maximálně).

Popř. toto Vaio (ale je docela velké a přes limit): http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66076 Má silnou grafiku, ale jak je na tom s teplotami a hlučností nevím. U Sony se taky dá nějak regulovat větráček, ale tuším, že to není tak promakané jako u ThinkPadu, zkus něco vygooglit.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Zpět na „Jaký vybrat notebook“