Nyni pouzivam nekolik let stary notebook (Fujitsu-Siemens S6120), ktery ale neni muj, proto si kupuju novy. Stavajici ma Win XP a s jeho vlastnostmi jsem celkem spokojena, obcas je pomaly (ale neni to tragicke, nevadi mi to) a casto je rozpaleny a intenzivne chladi, ale hlucny mi neprijde. Snad jedine negativum je, ze ma malou pamet - 40 GB, ale ted se snad prodavaji nejmensi s 80 GB. Take bych spis chtela leskly displej.
Pouziti:
- zejmena uvnitr budov a pripojeny do elektricke site
- obcas prenos/prevoz z mista na misto, v 90% pripadu ve vypnutem stavu
- caste cteni a mene caste vypalovani DVD
Procesor, pamet RAM:
- typy procesoru jsou pro mne velkou neznamou
- RAM asi potrebuju spis vetsi, protoze mam rada otevreno mnoho oken internetoveho prohlizece - i pres 10 - a k tomu treba jeste Word a Acrobat a nekolik ppt prezentaci
- asi budu muset mit Visty

Velikost disku:
- cim vetsi, tim lepsi
Pouzivane programy:
- vicemene bezne - MS Office plus neco malo navic (ale Windows potrebuju kvuli jednomu programu pro praci) - mozna dostanu Windows zvlast, takze ntb muze byt i bez OS,
- pokud s Win Vista, tak nejlepe Business s moznosti downgrade na XP
Graficka karta:
Stale jsem uplne nepochopila rozdil integrovana X dedikovana

Chapu spravne, ze na karte zavisi zejmena rychlost nacitani obrazku a pak spotreba energie? Prosim nekoho o vysvetleni.
- hry z poslednich let urcite nehraju, jde to mimo mne
- obcas se divam na videa, ale neupravuju je
- pracuji s obrazky, ale ne s videem, takze pro mne spis budou dulezitejsi vlastnosti obrazovky nez graficke karty, je to tak?
- s obrazky pracuju tak, ze je prohlizim, neupravuju; mam najednou otevreno 30-60 obrazku o velikosti az 4 MB (pri teto cinnosti samozrejme nemam otevreno 10 prezentaci a 15 prohlizecu internetu)
Obrazovka:
- pro ucely me prace asi bude nejlepsi leskly displej s "normalnim" rozlisenim pro danou uhlopricku
- stredne velka - tj. 15' 15,4' - potrebuju, aby se mi ntb vesel do batohu, ale nechci netbook s miniklavesnici
Vypalovacka a opticka mechanika:
- potrebuju cist CD i DVD
- vypalovacky CD se jiz nevyrabeji?
- urcite potrebuju vypalovacku DVD (Ke svemu uzasu jsem zjistila, ze existuji ruzne typy DVD. Asi teda potrebuju, aby to vypalovalo DVD+R a +RW.)
Wifi:
- wifi ano, ale jeho typy jdou mimo mne

- pokud mi poradite, kde to najdu, reknu Vam, ktery typ mam ted

Port na kabel k internetu, USB porty, port pro sluchatka:
- povazuju za samozrejmou soucast kazdeho notebooku
Bluetooth:
- preziju i bez nej, ale je vyhodou
Klavesnice:
- neprezila bych polovicni Enter - mackam ho v horni casti
- zmensene Shifty mi nevadi
- num. klavesnice a tlacitka jako Home mi postacuji pres Fn apod.
- Fn na okraji se mi zamlouva
Hmotnost:
- do 3 kg, je-li to mozne (budu ho prenaset v batohu)
Vzhled:
- jsem sice zena, ale vzhled je to posledni, co resim, "atraktivni design pro zeny" je spis negativni vlastnosti
Cena:
- zde je kamen urazu meho pozadavku - neznam svoje moznosti, ktere zalezi na vnejsich okolnostech, ale videla bych to na dve varianty - do 25 tisic Kc lepsi varianta a do 10-15 tisic nouzova varianta.
Znacka:
- zjevne zavisi na cene, ale presto - jsou horsi a lepsi?
Moc dekuji za jakoukoli radu - zejmena si spis potrebuju ujasnit, co mam hledat.