NB do 20 000 kč - pouze kvalitní

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Kround
občas něco napíše

NB do 20 000 kč - pouze kvalitní

Příspěvekod Kround » 03 říj 2009 20:15

Zdravím

Chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo nepomohl s výběrem notebooku do dvaceti tisíc korun českých.

NB rozhodně nechci kvůli hraní her, ale je jasné, že pokud člověk koupí herní notebook a hrát na něm hry nebude, vyplatí se mu to z části taky (komponenty vyšších tříd by stejně časem využil či potřeboval). Chci, aby NB bezproblému zvládal několik aplikací najednou. Aby zvládal bez problému programy typu Photoshop, Corel draw, Sony Vegas, Cubase SX. Aby měl dostatečně velkej HD - dat mám opravdu spoustu. Na grafické kartě tolik nezáleží, ale samozřejmě nechci nic podprůměrnýho. Zvukovou kartu asi klasik realtek - stejně budu pořizovat externí Lexicon Alfa. Další požadavky: USB 3x a více, Firewire (není pro mě absolutní prioritou), Wi-Fi, Lan, Bluetooth, Úhlopříčka 16 a více s větším rozlišením (1600x900 ideál), bez OS

Mezi procesory a RAMkami se už delší dobu nevyznám, protože jsem to zhruba před dvěma lety přestal sledovat, ale nemám rád Celeron, a jinak vpodstatě bych dal na radu povolanější osoby, RAM bych potřeboval minimálně 3GB,ale 4 by byly lepší. Numerická klávesnice je vítaná - s čísly pracuju celkem často!

Děkuju za radu, normálně se na fóra neobracim, ale v tomhle fakt nejsem dostatečně vzdělanej, abych si lajsknul vybrat něco za 20k bez rozmyšlení a porady..

Btw: Na designu ani tak nezáleží a barvičky mám rád.

Dík za odpověď.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 03 říj 2009 20:24

abych byl uprimny, tak na nejakou solidni praci s grafikou, to bude chtit neco lepsiho, nez podprumerny 6bit TN displej.
takze nejaky externi, ideal S-IPS, S-PVA...
mensi zlo v notebookach jsou LCD s vysokym rozlisenim.. hmm.. do 20k... mozna thinkpad SL500 s 1680x1050 displejem...ale numeru to bohuzel nema a je to jen 15.4, jestli nebude vadit...
kvalita... no tak neni to nejhorsi notebook,a le nejak extra kvalita to taky neni...
za vic penez (20 bez dane) je pak R500 s 1680x1050, ta je n a tom podstatne lepe co se tyce konstrukce, jinak vnitrnosti temer stejne..

dobry notebook >16 s kvalitnim displejem do 20k bude podle me problem

jinak numera se da resit externe do USB (200kc), neni problem s tim delat, taky ji pouzivam
Naposledy upravil(a) alfah4ns dne 03 říj 2009 20:28, celkem upraveno 1 x.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

CeCo

Příspěvekod CeCo » 03 říj 2009 20:27

Este upresnim - vykon != kvalita! Vacsina ludi vsak pod pojmom "kvalita" vidi iba hruby vykon, zabuda vsak na stabilitu ci odolnost.

Inac vid vyssie alfah4ns.

C

Zpět na „Jaký vybrat notebook“