HP EliteBook 6930p - kterou sestavu?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
w2009
občas něco napíše

HP EliteBook 6930p - kterou sestavu?

Příspěvekod w2009 » 10 říj 2009 10:38

Chtěl bych se zeptat, co si myslíte o těchto dvou sestavách notebooku HP EliteBook 6930p.

1. sestava
http://www.californiacomputer.com/Shop/ ... id=FM894UT

2.sestava
http://www.californiacomputer.com/Shop/ ... id=KS084UT

Rozdíly jsou následovné:
- 1. sestava (dále jen 1) postrádá centrino technologii, 2 má Centrino Pro
- 1 má integrovanou grafárnu Intel GMA 4500MHD, dvojka pak patrně externí ATInu Mobility Radeon HD 3450
- 1 má větší a rychlejší disk (250GB 7200 ot., proti 160GB 5400 ot.)

Napadají mne k tomu tyto otázky:
- myslíte, že bude nižší spotřeba u 1 nebo 2...Je to otázka integrované grafárny vs. technologie Centrino pro....obě řešení slibují nízkou spotřebu. Zajímalo by mě však jak to bude u těchto konkrétních sestav
- nebude pomalý disk u sestavy 2 brzdit celkem slibnou konfiguraci? Není náhodou nejslabší článek celého notebooku
- a poslední - není v sestavě 1 nějaký jiný zádrhel? Koukal jsem se na sestavy tohoto notebooku okolo 1000 dolarů u jiných internetových obchodů avšak vždy jsem objevil nějaký renonc - někde chyběla DVD mechanika, někde n-ková wifina...Tady je však (nebo se alespoň zdá) vše na svém místě

Děkuji za všechny názory. Na jiný notebook mě, prosím, nepřemlouvejte (jak to bývá dobrým zvykem v mnoha diskuzích zde;-)...Zamiloval jsem si ho jako kompromis mezi mobilitou, výkonem a spotřebou, a navíc nabízí nejlepší externí baterii co je na trhu...

Ještě jednou děkuji, budu vděčný za jakýkoliv příspěvek!

oco1
píše často

Příspěvekod oco1 » 10 říj 2009 11:30

Nižší spotřebu bude mít samozřejmě sestava s integrovanou grafikou, záleží co od grafiky čekáš, jestli na tom budeš hrát hry atd. (ale i na hry je ten radeon hodně slabý, takže z těchle bych volil spíše tu integrovanou).
Sestava 1 určitě neposrádá žádnou technologii jak píšeš, navíc je to silnější procesor než u sestavy 2 (P8700xP8600, rozdíl je ve frekvenci 153mhz ve prospěch P8700).
Ten disk 160gb 5400ot podle mě bude nejslabším článkem sestavy, každopádně není problém za pár korun koupit daleko výkonnější.
Z těchle 2 sestav bych osobně volil sestavu 1.
Lenovo T500 + Ati 3650

CeCo

Příspěvekod CeCo » 10 říj 2009 12:13

1, "Centrino" su obidve (stejne je to len marketingovy nazov)
2, Nizsiu spotrebu ma model s integrovanou grafikou.

Vrele odporucam model s Intel grafikou, ATInu len keby si potreboval pripajat 2 externe displeje.

C

w2009
občas něco napíše

Máte recht, přátelé...

Příspěvekod w2009 » 10 říj 2009 14:22

...přijde mi ale až podezřele výhodná ta sestava 1.
Silnější procesor, větší a rychlejší disk, jediný rozdíl v tej grafárně, která neni na desce a ještě k tomu to neni žádnej zázrak (jak sami píšete)....
a přesto více než 100 dolarů (tedy cca 1800,- czk) v její prospěch.

Díky za Vaše názory, pánové...uvidíme, co se z toho vyklube!

CeCo

Re: Máte recht, přátelé...

Příspěvekod CeCo » 10 říj 2009 18:37

w2009 píše:jediný rozdíl v tej grafárně, která neni na desce

Grafika je tiez na zakladnej doske. Akurat nie je integrovana v cipsete (od Intelu), ale ako samostatny cip s RAMkou. Stale je vsak sucastou zakladnej dosky a nie ako samostatny modul.

C

Zpět na „Jaký vybrat notebook“