Požadavky mám víceméně stejné, ale nabídka se změnila, můj favorit HP elitebook 8530w (P8600,FX770) už se bohužel nikde neprodává nebo jsem ho alespoň nenašel...
Sloužit bude na...
- práci s grafikou (viz. níže), programování, filmy, klasické věci jako brouzdání na netu apod., hry (CS 1.6, L4D a jednu nenáročnou mmorpg hru - RO)
- určitě kvalitní tělo, přenášení si užije, používaný bude víc než je zdrávo
- velikost 15.4", větší ani menší bych nechtěl, 16:9 jen v krizové situaci (takže taky ne)
- s přechozím bodem souvisí také tento, numerický blok, nepotřebuju ho - nechci ho
- výdrž - něco by vydržet měl, minimum by měly být asi 3 hodiny v průměrné zátěži (wifi+browser...), čím víc, tím samozřejmě líp
- displej určitě matný, rozlišení WSXGA - 1680x1050
- grafika by měla být s certifikací (není přímo nutná), tudíž ATI FireGL/NVIDIA Quadro FX, docela dost pracuju v grafických programech, hlavně 3DS Max, Autocad, Photoshop
- procesor by měl být taky nějaký slušný, nejméně příští rok a půl si bude užívat renderingu
- RAM a HDD nijak neřeším, 2GB RAM stačí, kdyžtak dokoupím, s 200 GB HDD si taky nějak vystačím (výhodou DDR3 a 7200rpm)
- nějaké HDMI/DisplayPort by tam taky být mohl
- OS, nejlepší by bylo, kdyby to mělo rovnou Windows 7, popřípadě bez OS, nevím jak to je s Vistama, jestli se dají bezplatně aktualizovat...
- záruka, nejraději bych dokoupil na 3 roky NBD, někdo tu psal že je rozšíření u HP/Lenova za 1 tisíc, u Lenova jsem to našel, u HP nikoliv, taky nevím jak to bude při koupit přes firmu (notebook se bude určitě kupovat na firmu), jestli se to musí rozšiřovat z jednoho roku nebo ze tří, netuším...
Uvažuju hlavně o značkách HP (elitebook)/Lenovo (T)/Dell (netuším )
Snad jsem vypsal vše, co jsem chtěl, předem díky za všechny rady/odkazy