Už hodně dlouho se snažím vybrat netbook. Požadavky jsou uhlopříčka minimálně 11,6", dobrá výdrž, malá hlučnost, cena do 10 000 a malá váha. Po dlouhém uvažování se rozhoduji mezi Acer Aspire One 751 vs. Asus EEE Seashell 1201HA Jde mi o to, jestli ty 2500 Kč, o které se cenově liší, budou nějak extra poznat, tedy jestli se vyplatí připlatit. Případně uvítám tipy na něco jiného. Chci to jen na internet, office a filmy
Díky!
Acer Aspire One 751 vs. Asus EEE Seashell 1201HA
Ahoj,
pokud mas 10000, tak bych vzal toto http://www.softcom.cz/produkt/acer-aspi ... d/?flist=1 (dela se i v cerne). Urcite nebudes litovat protoze cokoliv s Intel Atom je desne pomale. Vydrz je u toho notesu cca 5h, vyhodou na filmy je HDMI - jde to propojit s LCD TV napr., to netbooky nemaji.
pokud mas 10000, tak bych vzal toto http://www.softcom.cz/produkt/acer-aspi ... d/?flist=1 (dela se i v cerne). Urcite nebudes litovat protoze cokoliv s Intel Atom je desne pomale. Vydrz je u toho notesu cca 5h, vyhodou na filmy je HDMI - jde to propojit s LCD TV napr., to netbooky nemaji.
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
No já mám s timeline hodně špatnou zkušenost, koupila jsem si 14" po dvou týdnech se mi neuvěřitelně ošoupaly plochy, na kterých jsem měla ruce, reklamaci nejdřív nechtěli uznat, tak jsem to musela řešit s managerem servisu, po dvou týdnech se mi notebook vrátil "opravený" s nefunkčním tlačítkem, takže jsem ho vrátila a koupila si ověřené Vaio. Netbook chci vyloženě jen na office, net a nenáročné filmy. A výdrž bych chtěla minimálně 6-7 hodin. Asi vezmu ten Asus....
Tak já si nestěžuju, konstrukčně to je celkem plastový šmejd, ale za 10k nelze čekat zázraky a věřím, že na sony se to nechytá, ale to ani cenou.
Jinak pokud máš s acerem špatnou zkušenost, tak 751ka na tom teda lépe nebude.
Jinak ten Asus bude největší slimák, procesor nejslabší Atom všech dob, grafika odvozena s jádra které snad ani nebylo určeno pro segment netbooků. Konstrukce vypadá dobře, ale to je tak vše.
Pokud chceš nějaká vykonový kompromis a dobrou výdrž pak něco s Atomem N450/N470, problém je, že modely s 11"+ LCD ještě nejsou na trhu, protože maji hafo starejch krámu, které je třeba vyprodat.
Celkově tedy máš tři možnosti, smířit se s mizerným výkonem a rozpočtem a vzit ten Asus, nebo navýšit rozpočet a pořídit něco jako Acer 1810T apod. který má výkon i výdrž, nebo učinit kompromis především v té výdži a vzít zmiňovaný Asus s IONem, nebo Acer 1410.
// co se týče té RAM, pro windows 7 je lepší 2GB, po startu programy, služby atd. zabírají okolo 1GB, takže aby byla rezerva pro skutečné aplikace
Jinak pokud máš s acerem špatnou zkušenost, tak 751ka na tom teda lépe nebude.
Jinak ten Asus bude největší slimák, procesor nejslabší Atom všech dob, grafika odvozena s jádra které snad ani nebylo určeno pro segment netbooků. Konstrukce vypadá dobře, ale to je tak vše.
Pokud chceš nějaká vykonový kompromis a dobrou výdrž pak něco s Atomem N450/N470, problém je, že modely s 11"+ LCD ještě nejsou na trhu, protože maji hafo starejch krámu, které je třeba vyprodat.
Celkově tedy máš tři možnosti, smířit se s mizerným výkonem a rozpočtem a vzit ten Asus, nebo navýšit rozpočet a pořídit něco jako Acer 1810T apod. který má výkon i výdrž, nebo učinit kompromis především v té výdži a vzít zmiňovaný Asus s IONem, nebo Acer 1410.
// co se týče té RAM, pro windows 7 je lepší 2GB, po startu programy, služby atd. zabírají okolo 1GB, takže aby byla rezerva pro skutečné aplikace
Naposledy upravil(a) Krevety dne 13 dub 2010 21:20, celkem upraveno 1 x.
Samsung 730U
Zpět na „Jaký vybrat notebook“