Netbook/Subnotebook pro studenta

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Homee
občas něco napíše

Netbook/Subnotebook pro studenta

Příspěvekod Homee » 10 črc 2010 02:07

Předem chci upozornit, že jsem toto forum procházel a hledal, bohužel jsem dostatečnou odpověď nenašel, proto jsem se rozhodl založit nové vlákno.

Už několik týdnů se rozhlížím po internetu po potenciálním netbooku/subnotebooku. Bohužel se již několik let v počítačovém světě neorientuji, takže to pro mě byla zprvu španělská vesnice, postupně jsem se začal touhle problematikou prokousávat, zužil jsem výběr na laptopy pod 15" tudíž netbooky/subnotebooky - nejprve to byly atomové 10-ky, poté 12" s ION - To už jsem překročil hranici 12 000 Kč, což jsem neměl v úmyslu, ale nedá se nic dělat (Tím ale nechci říct, že na ceně nezáleží). Zkrátka Atom je málo a tak jsem se dostal k Acer Timeline, což mi příjde jako poměrně slušný poměr cena/výkon konkretně jsem se zaměřil na typ 3810tg, jenže do hry přišel s akcí na alza.cz i HP Pavilion dm3 za cenu 12 000 s DPH (!), bohužel jsem nabídku propás. Do prodeje se taky dostala nová řada Acer Aspire 3820 s procesorem i3.

Situace je taková - váhám mezi těmito modely:

http://www.alza.cz/acer-aspire-as3810tg ... 141979.htm
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dm3-1120ec-d149909.htm
http://www.alza.cz/acer-aspire-3820t-33 ... 165743.htm

Volím momentalně alzu, kvůli likvidačním cenám. A také se mi naskytla možnost nákupu za cenu bez DPH.

A teď konečně k věci (omlouvám se za sloh):

1)Má cenu volit v dnešní době Core 2 Duo SU9400 nebo čekat na i3/i5?

Netbook hodlám nějakou dobu používat, ne za rok/dva kupovat nový. Nejsem žádný velký hráč, z her jsem už vyrostl, zato ale mám rád filmy a kvalitu. Jinak je to klasika (internet, hudba, chat, video,...), jde mi jen o to, aby počítač fungoval plynule a svižně. Chci být mobilní, proto netbook, tedy i výdrž hraje roli.

2) Když už, tak Acer 3810tg nebo HP Pavilion dm3 (momentalně nedostupný, ale to se často mění - naposledy myslím 14 000 s DPH) - poměr cena výkon?

3) Jak vidíte, že budou do budoucna postupovat slevy a má alza a její likvidační ceny nějaké úskalí?

obracím se na znalce v oboru a děkuji za pomoc.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 10 črc 2010 06:50

"A také se mi naskytla možnost nákupu za cenu bez DPH."

Predpokladam, ze ho chces koupit na nekoho, kdo si ho da do firemniho ucetnictvi...vis i o nevyhodach takoveho nakupu? Zaruka, odstoupeni, vraceni...atd.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Homee
občas něco napíše

Příspěvekod Homee » 10 črc 2010 10:30

S tím samozřejmě počítám.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“