Požadavky:
-display minimálně 15", pokud možno matný
-hmotnost co nejmenší, maximum tak 3,5kg asi( budu to vozit sice v autě, ale stejně to člověk musí tahat sebou na jednání)
-plnohodnotná klávesnice( chci numerickou klávesnici)
-výdrž baterií 5 hodin(+-)
- jednoduchá výměna baterie, kdybych náhodou potřeboval víc než 5 hodin výdrže
-solidní odolnost, bude v terénu každý den, takže něco co se nerozpadne po půl roce používání. není potřeba nějaký pádu odolný, spíš prostě aby nepraskaly panty atp.
-konzervativní vzhled( černá nebo stříbrná barva, prostě klasický notebook)
-nízká hlučnost, tzn. nic co dělá velký randál. Maximálně si může lehce ševelit. Ideál je, aby nebyl vůbec slyšet.
-výkon velký nepotřebuju, chci na tom hlavně kancelářské programy a občas na služebce třeba pustit film
-musí mít bluetooth, wifi
- chtěl bych trackball(jestli jsem to dobře pojmenoval),prostě takovou tu červenou tečku co měli starý notebooky na ovladani kurzoru myši. Zdá se mi to lepší než touchpad.
- v ceně musí být operační systém windows 32bit( bojím se 64bit z důvodu kompatibility starších aplikací, proto raději 32bit)
-kdyby měl přímo integrovaný modem k připojení na internet přes mobilní síť, tak se zlobit nebudu, ale není to nutnost
-na značce mi vůbec nezáleží, chci nejlepší poměr cena/mé požadavky
- cenu si představuju co nejmenší, líbil by se mi za 10 tisíc, ale to je asi nereálné. Nevím v jaké cenové hladině se dneska pohybuji solidní notebooky. Nepotřebuji nejnovější, nejrychlejší notebook na "machrování". Čím bude notebook levnejší, tím lépe.
Předem díky všem za rady