Měl bych první dotaz na značku msi - jak je na tom? Jsou kazivé?
Pak k tomu FX600 - četl jsem recenzi a nic moc teda, co se týče konstrukce asi...každopádně bych chtěl vědět jestli je na tom opravdu tak špatně a jestli nedoporučujete jeho koupě?
Pokud by mi někdo poradil s výběrem notasu, byl bych rad - muj minulý jsem již po čtvrté reklamoval a čekám ted jen na to, až mi vrátí peníze (měl jsem Fujitsu)
Co bych od nové mašiny požadoval...jelikož nastupuju na koleje, předpokládám, že se budu občas nudit a tak bych si možná zahrál aj nakou hru, předpokládám práci v nějakém programovacím 3D prostředí a v cad/cam...cena by měla být do 18-20 tisíc a dal bych přednost plnohodnotné klavesnici (num)...jo a ntb se bude přenášet denně škola=>kolej=>škola=>kolej...pak o vikendu budem dom a zas nanovo...
msi FX600
ačkoliv jsem konkrétně FX ještě nedržel, to, co jsem držel z dosavadních modelů mě o kvalitě rozhodně nepřesvědčuje a na denní přenášení bych to opravdu nedoporučoval. Ani kolikrát mnohými chválené GX/GT řady, které jsou prý lepší (nebo se aspoň říkalo, v porovnání s lowendovým EX apod).
Raději počkat nějaký čas a pokusit se přišetřit, nebo si na kolej dotáhnout PC-krabici, protože na odolnost + výkon máš poměrně malý rozpočet. Nehledě na to že CAD prostředí si vyžaduje co nejvyšší rozlišení a to je další probém v této cenové třídě. Stroje, které splňují tyto požadavky vlastně začínají přes 30k (nejlevněji asi HP elitebooky). Kolem 25k se dají najít kompromisy v podobě střední business třídy s externí grafikou (HP probooky b, možná nějaká tecra), ale je to opravdu ještě dost velký kompromis, z pohledu 3D CADů a her (ono na školní 3D CADy silnou grafiku nepotřebuješ, ale zase u těch her ano...)
Raději počkat nějaký čas a pokusit se přišetřit, nebo si na kolej dotáhnout PC-krabici, protože na odolnost + výkon máš poměrně malý rozpočet. Nehledě na to že CAD prostředí si vyžaduje co nejvyšší rozlišení a to je další probém v této cenové třídě. Stroje, které splňují tyto požadavky vlastně začínají přes 30k (nejlevněji asi HP elitebooky). Kolem 25k se dají najít kompromisy v podobě střední business třídy s externí grafikou (HP probooky b, možná nějaká tecra), ale je to opravdu ještě dost velký kompromis, z pohledu 3D CADů a her (ono na školní 3D CADy silnou grafiku nepotřebuješ, ale zase u těch her ano...)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
to jsem si uvedomil a chci to vyresit asi nasledovně...na koleji bych mel nejaký ext monitor nad 20 palců, který bych si v případě potřeby zapojil...tím pádem padá nějaká důležitost na displeji a kladu tedy důraz na tu fyzickou kvalitu a případně na výkonost...sem si říkal že by mohlo stačit i něco menšího a měl bych dva adepty :
HP Pavilion dm3-1120ec
ACER Aspire 3820TG-434G64MN
vim že je acer výkonější, ale řekl bych že to HP bude zas kvalitnější...může mi teda někdo poradit?Popřípadě navrhnout ještě něco jiného?
HP Pavilion dm3-1120ec
ACER Aspire 3820TG-434G64MN
vim že je acer výkonější, ale řekl bych že to HP bude zas kvalitnější...může mi teda někdo poradit?Popřípadě navrhnout ještě něco jiného?
kvalita se zas takl lišit nebude.
Nové Paviliony sic mají poměrně slušná těla, neboť začly používat i nějaké kovy, ale třeba tento acer má podstatně lépe udělané chlazení. Vem si, že do 3820, tedy 13palcového těla jsou schopní dát HD5650 aniž by se přehřívala (grafika má na úkor mechaniky vlastní okruh chlazení, navíc se dá celá vypnout, takže to má i pěknou výdrž na baterii).
Jako myslím, že je to ideální studijní stroj pro lidi, kteří chtějí i hrát hry.
Pokazit se může samozřejmě cokoliv, ale to už je pak o štěstí (nebo o pořádné příplatkové záruce)
Nové Paviliony sic mají poměrně slušná těla, neboť začly používat i nějaké kovy, ale třeba tento acer má podstatně lépe udělané chlazení. Vem si, že do 3820, tedy 13palcového těla jsou schopní dát HD5650 aniž by se přehřívala (grafika má na úkor mechaniky vlastní okruh chlazení, navíc se dá celá vypnout, takže to má i pěknou výdrž na baterii).
Jako myslím, že je to ideální studijní stroj pro lidi, kteří chtějí i hrát hry.
Pokazit se může samozřejmě cokoliv, ale to už je pak o štěstí (nebo o pořádné příplatkové záruce)
kazdy velky byk byl jednou tele
Zpět na „Jaký vybrat notebook“