Asus eee 1215n ion 2 nebo jiný kousek?
Asus eee 1215n ion 2 nebo jiný kousek?
Zdravím,
sháním mini notebook do školy a na cesty. Zaujal mě právě notebook Asus 1215n ion 2. Je to celkem novinka na trhu.
Chtěl bych se zeptat,jestli se nemám bát toho, že se budou těžko shánět drivery či, jestli tento mini notebook vůbec využije plně svojí výbavu.?
Tento mini notebook má také USB 3.0 (aspoň to píšou). Tak jestli s tím bude nějaký větší problém ohledně kompatibility s fleškami, mp3 přehrávači a podobně?
Moje využití: Office, filmy, hudba, programování (především weby), občas nějaká hra (COD2 a pod.)
Pokud by jste měli ovšem lepší alternativu než co jsem našel, tak dejte vědět. Trochu mě zaujali notebooky Lenovo, ale nic konkrétního. .. Vrazit do toho chci kolem 13 000 kč.
Alza: http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1215n-io ... 183807.htm
Jestli mi poradíte budu rád.
Pěkný zbytek dne..
sháním mini notebook do školy a na cesty. Zaujal mě právě notebook Asus 1215n ion 2. Je to celkem novinka na trhu.
Chtěl bych se zeptat,jestli se nemám bát toho, že se budou těžko shánět drivery či, jestli tento mini notebook vůbec využije plně svojí výbavu.?
Tento mini notebook má také USB 3.0 (aspoň to píšou). Tak jestli s tím bude nějaký větší problém ohledně kompatibility s fleškami, mp3 přehrávači a podobně?
Moje využití: Office, filmy, hudba, programování (především weby), občas nějaká hra (COD2 a pod.)
Pokud by jste měli ovšem lepší alternativu než co jsem našel, tak dejte vědět. Trochu mě zaujali notebooky Lenovo, ale nic konkrétního. .. Vrazit do toho chci kolem 13 000 kč.
Alza: http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1215n-io ... 183807.htm
Jestli mi poradíte budu rád.
Pěkný zbytek dne..
Naposledy upravil(a) GrosSik dne 08 zář 2010 13:56, celkem upraveno 1 x.
Acer
Byl mi navržen ještě nento kousek http://www.alza.cz/acer-aspire-one-752- ... 170199.htm
Ten Asus (a většina notebooků) má už předinstalovaný systém, takže drivery vůbec shánět nemusíš. Jinak jsou k dispozici na stránkách výrobce a asi budou na přiloženém DVD.
Nevím co myslíš tím "využít svojí výbavu".
USB 3.0 je plně kompatibilní se zařízeními typu USB 2.0. Přítomnost USB3.0 bych bral jako výhodu.
Ten Acer bude mít asi lepší výdrž na baterie.
Jinak záleží na využití, kancelářinu, web a filmy zvládnou oba. Asus bude mít trochu lepší výkon ve 3D díky dedikované grafické kartě. Osobně bych ho bral kvůli dvoujádrovému procesoru, ale nevím jak si stojí v testech proti tomu celeronu v Aceru.
Nevím co myslíš tím "využít svojí výbavu".
USB 3.0 je plně kompatibilní se zařízeními typu USB 2.0. Přítomnost USB3.0 bych bral jako výhodu.
Ten Acer bude mít asi lepší výdrž na baterie.
Jinak záleží na využití, kancelářinu, web a filmy zvládnou oba. Asus bude mít trochu lepší výkon ve 3D díky dedikované grafické kartě. Osobně bych ho bral kvůli dvoujádrovému procesoru, ale nevím jak si stojí v testech proti tomu celeronu v Aceru.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
Sandra
ahojte, zaujala má táto diskusia, pretože aj ja uvažujem o kúpe tohto modelu. Môj užívateľský zámer ja hlavne práca s textom (word, excel) a surfovanie po internete. Chcem ho vyslovene na študentské účely (písanie diplomovky, seminárok, atd). Preto by ma zaujímalo, či nie je 12,1 obrazovka príliš malá na dlhodobú prácu s textom? A takisto ma zaujíma, či sa na klávesnici dobre píše a či je touchpad dostatočne citlivý a či reaguje tak ako má.. Zatiaľ som sa dopočula o jednej nevýhode tohto netbooku, a to že je dosť pomalý. Pomaly otvára jednotlivé okná, takže ked má človek pootváraných viacero okien (či už na nete alebo len v rámci dokumentových súborov), tak to vraj robí problémy... Napíšte mi prosím vaše názory a skúsenosti s týmto netbookom... ďakujem veľmi pekne
Ahoj notas používam denně xhodin.. jak pro práci a serfovani na netu.. a rozměr a rozlišení je podle mě optimální.. a vpohodě.A pomalost... nevím,jediný co ho asi trošku brzdí je hdd přece jen 4200ot je pomalejší ale časem uvažuju o výměně disku za bud SSD nebo nějaký rychlejší ale pak je otazka o kolik to sníží výdrž na baterii.
Ale to bych řešil až v krajném případě.. stejně jsem ještě nezjištoval jak se NB rozebírá aby se človek dostal k výměně HDD.
Ale to bych řešil až v krajném případě.. stejně jsem ještě nezjištoval jak se NB rozebírá aby se človek dostal k výměně HDD.
Asus Eee 1215N black RAM:2x2GB OCZ DDR3-1333 @CL6 HDD: 250GB OS: W7 Home Premium 32bit CZ
Zpět na „Jaký vybrat notebook“