Nový notebook - počkat nebo ne?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Nautillus
občas něco napíše

Nový notebook - počkat nebo ne?

Příspěvekod Nautillus » 25 bře 2011 16:53

Zdravím,
mám v plánu si pořídit nový notebook (okolo 20 000 Kč). Mám špatné zkušenosti se značkami jako Asus a Acer (nekvalitní zpracování). Tak jsem si teď chci pořídit něco kvalitnějíšího, pravděpodobně nějaký stroj od HP, pravděpodobně ProBook 6550b. Ale vzhledem k tomu, že Intel nedávno uvolnil do prodeje procesory s technologií Sandy Bridge, čekám už nějakou dobu na to, až se objeví i v modelech od HP. Ale pořád se neobjevuje. Moc se v této problematice nevyznám, tak se ptám: vyplatí se počkat? Dal by se po vydání sehnat srovnatelný notebook s lepším procesorem, nebo nějaký z nynějíších modelů za nižší cenu? Popřípadě má někdo tušení, kdy HP hodlá uvést na trh modely s procesory s technologií Sandy Bridge?

Děkuji

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 25 bře 2011 17:13

zrovna Probooky b jsou asi na svém minimu (už v době uvedení ta cena nebyla špatná při porovnání co ten notebook umí a jak je zpracoaný) a teď už se imho jen doprodávají skladové zásoby.
pokud počkáš, tak samozřejmě dostaneš vyšší výkon, ale ta cena tomu bude odpovídat. na 99% normálních čiností ti stávající Core i5ka musí stačit, výhodou SB je lepší grafika, ale pokud hry nehraješ (nebo jen nostalgicky oldschool pecky) tak bych bez problémů šel do současné generace (nezávisle na tom, že nový design se mi prostě nelíbí)
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 25 bře 2011 18:14

Nový HP envy by měli přijít v první polovině dubna. A pokud to nepotřebuješ nutně, tak si 2 tejdny počkej. Jinak kategoricky odmítat asus mi nepřijde chytrý - jejich politika byla vždycky mít co nejvíc modelů a mezi jednotlivejma jsou často propastný rozdíly - najdeš asusy se skvělym provedenim a výkonem za slušnou cenu, ale spousta asusů jsou plastový křápy.

2 tejdny na nový HP envy bych si počkal. Aspoň uvidíš na čem seš, budeš moct porovnat s ostatníma :) Ale z toho co jsem si o novejch envy našel jsem poměrně zklamanej - řekl bych že to bude podprůměrná designová kopie macbooku.

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 25 bře 2011 19:19

pokud je primární zaměření práce a odolnost, tak bych z portfolia HP při dané ceně neuvažoval nic jinýho než probooky 6450b a 6550b. Envy sem netahej, ty jsou dost přes cenu 20k a víceméně celkem k ničemu.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 25 bře 2011 20:04

Myslim že nejnižší konfigurace novejch envy 14 a 15 se budou pohybovat kolem 20 tisíc.

Ale ono to je těžký najít něco takovýho jako chceš ty - notebooky s dobrym provedenim a mobilitou patří k těm nejdražším a to často i přes mizernej výkon.

Podíval bych se na některý lepší packard belly, lenova, toshiby, popřípadě sony vaio.

HP podle mě nenabízí v tuto chvíli nic zajímavýho.

jirkajiri
občas něco napíše

6560b

Příspěvekod jirkajiri » 25 bře 2011 21:53

nástupce 6550b bude asi 6560b
http://eshop.jpcomp.cz/p/probook-6560b- ... 64-2181499
Mají ho ale jen v no name obchodech, ve kterých je ale neznámá dostupnost.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“