Netbook ACER Aspire ONE D255e - ano, ne?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Verxes
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Netbook ACER Aspire ONE D255e - ano, ne?

Příspěvekod Verxes » 19 črc 2011 23:03

Ahoj,
chci se zeptat, vybírám nějaký netbook do práce - dělám v terénu a chci mít v baťohu něco malýho, co vydrží celý pracovní den na baterii (nejde mi o výkon, stejně bych tam chtěl hodit XPčka) a jelikož "velký" notebook (15,4") mám, tak mi jde hlavně o výdrž baterie a zkušenosti s těmito netbooky. Dotazy:

1) ACER Aspire ONE D255e mě zaujal hlavně cenou a tím že v něm není nacpán windows 7 starter, tudíž tam půjde windows XP? Máte to tam někdo? Ono s 1GB RAM bych tam ani nic jinýho nechtěl.

2) je výdrž 8hodin reálná?

3) Asi bych raději matný displej, protože bývám celý den v terénu na slunci, takže další horký kandidát je tento Asus, který má teda už dvoujádro:
ASUS EEE PC 1015PN ION2:
http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1015pn-i ... 205990.htm, ale výdrž o 2 hodiny menší, ale kdyby bylo těch 6 hodin také reálné, tak bych se nezlobil a 2 jádra jsou 2 jádra, nicméně stejně bych tam chtěl opět XPčka..

Co myslíte, má cenu jít dneska do dvoujádrového netbooka, nebo s windows xp šlape dobře i jednojádro (na běžné věci jako word, pošta, net)? Dík předem za všechny reakce
Toshiba Tecra A10-11M
Intel Core 2 Duo P8400, 2,26 GHz
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
MS Windows 7 Professional 32bit

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 19 črc 2011 23:10

- dvě jádra podle mě oceníš i v XP

- 1GB RAM na XP asi i stačí, ale případně by neměl být problém snadno rozšířit na více.. nejsem si teď jist, jestli jsou tam 2 sloty, ale výměnou za větší modul by to jít mělo

Zpět na „Jaký vybrat notebook“