Jsem ztracená jako v lese z tolika množných i nemožných notebooků. Snažím se od různých lidí vyzvídat informace, ať vím, podle čeho vybrat. Zatím mám velmi malé informace, jedna z nich je, že tyto 4 značky lidé kolem mě volili za nejkvalitnější.

Jenže i v okruhu těchto značek je velmi široký výběr. Velmi široký. A já bych potřebovala poradit, jak se zorientovat.
Co by měl NTB mít?
- budu s ním občasně cestovat, čili nejlépe 13" - 14"
- větší výdrž bez napájení
- dále určitě DVDRW mechaniku (vypalovačku)
- spíše lehčí hmotnostní kategorie (rpzhodně ne 2kg)
- wifi, webku, čtečku karet
požadavek 2: jelikož tento ntb chci využít také na práci s fotografiemi, potřebovala bych, aby display příliš barevně nezkresloval? (tomuto však moc nerozumín, spíš jsem jen o tom slyšela...)
cena: ideálně do 15, max 20 tisíc.

V jendom nejmenovaném obchodě mi pánové doporučili vybrat si procák nejlépe core i5 nebo výše - kvůli příjemné rychlosti. Nechci AMD, ale co ty ostatní, jejich jména si nepamatuji.. Jak to s nimi je?

například HP: pavilion, probook, compaq - - které jsou lepší a které horší? Podle jakých informací vybrat, která značka je lepší, která řada je lepší? Které typy jsou poruchovější? Kterým ntb odcházejí dřívěji mechaniky?
- - poradím si technickýma parametrama, až na procesor. S čím si ale neporadím je, že neznám takové ty informace "ze zákulisí", ty, které zanjí lidi pohybující se v tomto prostředí... (jako např, že hp jsou někdy zpomalenější).