Chci
- malý NTB (schválně píšu NTB, nevím, co mi doporučíte, jestli notebook nebo netbook), tedy úhlopříčka 11" (11.6") nebo 12" (12.1" 12.5") - nebudu u toho sedět celý den, takže jisté nepohodlí oproti větším obrazovkám pro mě není podstatné
- co nejmenších celkových rozměrů NTB (mezi obrazovkou a vnějším okrajem monitoru je často i 3cm mezera

- lehký, ideálně do 1,5kg - často jej budu přenášet, což je min.3xtýdně škola, 2xtýdně cesta busem (v buse je wi-fi, tudíž aby NTB vydržel min.3hod bez napájení ze sítě)
- vzhledem k častému přenášení ocením lepší a kvalitnější konstrukci, ale obecně mi na designu a vzhledu NTB nezáleží.
- sloužit bude především pro surfování na netu (email, zprávy, facebook, občas youtube), psaní seminárních prací, sem tam nějaký náročnější program (studuji aplikační informatiku, nevím, co za programy mě tam čeká, se kterými budu muset pracovat). Určitě nebudu nijak zásadně upravovat foto ani stříhat video v náročných grafických programech. V největší nudě si na tom plánuju jednou za čas pustit film nebo hru - těm příliš neholduji, ale nějaké ty staré by to zvládnout mohlo.
- uvítala bych tichý chod, žádné hlučné větrání po celou dobu chodu NTB
Jistý oříšek je cenová relace: max. 10 000 Kč.
- samozřejmě čím nižší cena, tím lépe, ale ne na úkor mých požadavků. Chci co nejvyšší kvalitu do uvedené částky, prostě to nejlepší, co momentálně trh nabízí do 10t., ale když budu jó muset, přivřu oko a obětuju 2tis. navíc.
Moje představa dalších parametrů (kterou mi můžete vyvrátit):
RAM 3-4GB, aspoň 3 USB porty, Wi-Fi, HDD min. 250GB, výkonný procesor (?), přijatelné rozlišení displeje (u 12" 1400x1050), čtečka paměť.karet, videopaměť aspoň 128MB
NTB si potřebuji pořídit v horizontu 2 měsíců, tedy do konce září.
Díky za jakoukoliv pomoc.
Lena D.