Takto:
- 8510p bude mat 120/160GB 5400ot. disky, ktore budu s najvacsou pravdepodobnostou s kolmym zapisom (160ka urcite) - vykon ako 7200ky bez kolmeho (ktore do nc8430 s najvacsou pravdepodobnostou davaju - v decembri tam bol 7200ot. disk bez kolmeho zapisu a tak tomu asi bude aj teraz; 7200 s kolmym sa nevyrabaju az tak masovo, aby ich mal kazdy vyrobca k dispozicii). A mas daleko vacsiu kapacitu...
- WSXGA+ bude aj pri 8510p...
- Nove CPU sa navyse vedia nataktovat, ak pracuje len jedno jadro - vyssi vykon v jednojadrovych aplikaciach.
- HDMI vystup (moznost vystupu DVI) - lepsi a kvalitnejsi obraz
- V neposlednom rade o nieco nizsia cena a zaruka 3 roky uz v zaklade
Inac ani nc8430 nie je zla, vybral som ju pre brata + 4 dalsim ludom a vsetci nadmieru spokojni... Sam planujem 8510p, uvidim co z toho vypadne. Ale ak chces OS, radsej si ho daj v zaklade - mas tam zopar uzitocnych utilit v cene, podporu pre cely OS od HP a odpadnu problemy s instalaciou... (jedine ze tam ma byt Linux alebo mas MSDN licenciu, tam to este viem pochopit...)
Konfig z techsupportu poznam, vsak je to moja stranka

Inac TopConfig ma dodacie lehoty tak 2-5 tyzdnov, datum co vidis nie je zavazny a moze sa menit (a aj sa meni, v mojom pripade sa vzdy predlzil o 1-3 tyzdne).
8510p este nie je na svete, prve dodavky sa cakaju o mesiac. Tu mas zatial technicke specifikacie -
http://h18000.www1.hp.com/products/quic ... 7_div.HTML
C