Studentský notebook (modelářské programy, hry, filmy)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Oříšek
občas něco napíše

Studentský notebook (modelářské programy, hry, filmy)

Příspěvekod Oříšek » 19 pro 2011 19:32

Dobrý den,
Mám si pod stromeček vybrat notebook a potřeboval bych trochu odborněji pomoci, do čeho, dle mých požadavků, nejlépe investovat :D

Cena: Měla by se pohybovat okolo 20 tis. kč bez DPH (spíš do)

Použití: Jak uvádím již v názvu, používat jej potřebuji prioritně pro modelářské programy (AutoCAD Inventor, Mechanical, 3D max,...). Měl by taky bez problému rozjet nějakou novější hru a filmy ve vyšším rozlišení by taky nemuseli jet jako prezentace fotek :D

Mobilita: Přenašet jej budu docela často, takže by měl mít solidní konstrukci, barevně mě nejvíc berou noťasi s kovovým ("stříbrným") vzhledem, na váze mi příliš nesejde (hraničně tak kolem 3,5kg) a baterka aby vydržela 4 hodiny bez zásuvky.

Uhlopříčka : Min. 15", ale zase kvuli té mobilitě, bych nechtěl tahat 18 palcovou tabulu, kterou bych za chvilku dost omlátil. Při výběru displaye nevím jestli matný nebo leskly (Vzhledem k tomu, že lesklý mi připada jako napůl zrcadlo a prej se lehce opatlá, tak bych chtěl matny, ale co se tak dívam, je hodne strojů s lesklými obrazovkami. Mají lepší barvy nebo proč?).

Další požadavky: Raději s numerickou klavesnicí ; na tom, aby jel větrák tiše si zase tolik nezakládám (ale vrtulník doma taky nechci mít) ; HDD 500GB+ ; grafiku spíše s vlastní pamětí a pro hraní a modelářské programy nějakou výkonnější a kvalitnější (to platí i pro procesor) ; slušný zvuk ; ocenil bych podsvícení kláves ; RAMky prostě jake se asi nevíc budou hodit k procesoru a grafice, nepotřebuji tam 8GB ramek z toho 4GB naprosto nevyužitých ; alespon 1x USB 3.0

Značka: U té jsem dost na vážkách, Dell ma prej horší chlazení, ale zase servisy, kam jen se podíváš. HPčko na tom prej s chlazením taky není zrovna nejlíp, atd. atd. Co sem tak na netu nasel, tak jsou vychvalovany převážně Dell, HP, IBM (Lenovo), ale neříkam, že zavrhuji Acery, Asusy a jiné :)

Jo a ještě jestli někdo mate zkušenosti s koupí. Kde kupovat, na co si dát pozor,... beru veškeré rady.

Za případnou odpověď moc děkuji :D

Zpět na „Jaký vybrat notebook“