Zdravím,
budu pořizovat nový pracovní ntb a chtěl bych poradit.
Požadavky:
- zpracování: co nejvyšší z hlediska použitých materiálů (jde mi o ochranu dat (hdd) a ntb jako celku – takže různé výstuže, etc.), dílenského zpracování (aby nic nevrzalo, neprohýbalo, aby se to nerozpadlo), kvality komponentů, chlazení)
- výkon: procesorový (nikoliv grafický), všechna data šifruji pomocí AES, data archivuji
- mobilita: tak 35% přenáším, 65% zapojeno v dokov. stanici s ext. monit. a klávesnicí, v úvahu přichází 12“-14“
- podpora výrobce: z hlediska aktualizací
- rozpočet: do cca 40tis kč s dph
Měl jsem za posledních 5 let 3 lenova, Tčkovou řadu. No, nejsem nadšený z dílenského zpracování, vždy se někde něco prohýbalo, včetně klávesnice, touchpad mi nevyhovuje (to vroubkování), trackpoint taky nic moc. Dobré mi přijde chlazení, podpora z hlediska aktualizací.
Manželce jsem pořídil HP ProBook a přijde mi prostě lepší (lépe mi vyhovuje touchpad, rychleji se dostane do aktivního režimu z „probuzení“, to u lenova čekám relativně dlouho) i když byl mnohem levnější.
Takže teď zvažuji něco jako např.:
Dell Latitude E6320
HP EliteBook 8470p
Lenovo ThinkPad T430 / Lenovo ThinkPad X230
Co byste poradili?
Díky.
Firemní ntb kolem 40tis - Lenovo vs Dell vs HP
-
- občas něco napíše
Já bych byl za DELL E6330 (6320) + SSD, klidně vyzkoušený INTEL 320. Měl jsem v ruce většího bratra 6420 a zdál se mi opravdu pěkně provedený. Jen třeba počítat s tím, že trackpoint bude horší než u Lenova...
DELL Precision M4600|i7-2720QM|FirePro M5950|16GB|Intel ssd 320 120GB|FHD WLED|Logi.Perf.MX+Illuminated Key.|DELL U2311H
exNTB: Asus A8, Lenovo TP Z61m, DELL Precision M4400
exNTB: Asus A8, Lenovo TP Z61m, DELL Precision M4400
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
On ani jeden ze zmíněných notebooků není špatná volba, takže tady asi nejvíc rozhodnou osobní sympatie. Co se týče zpracování TP, tak můžu říct, že vrzání plastů je generaci po generaci méně časté - teď porovnávám T400, T420 a T430s (u T430s jsem nenarazil na žádné vrzající místo, nicméně s T430 moc zkušeností nemám). Na prohýbání jsem u své T420 za rok používání nenarazil a krom nepovedeného víka u Tx10 si ani nevybavuju, že by s tímto měli TP problém. Rychlost probouzení takto moc srovnávat nemůžete, záleží u něj na více faktorech (HW, zaplněnost hdd,...). Dřív bych volil jednoznačně TP - díky klávesnici, což je teď prašť jak uhoď (i když pocitově u mě nepatrně vede pořád TP). Trackpoint mají TP suverénně nejlepší. Na jakém TP Vám to vroubkování nevyhovovalo? Poslední generace jej má totiž docela podstatně méně výrazné. Já osobně bych se nejspíš rozhodoval mezi Dellem a těmi Lenovy přičemž tíhnu spíš k lenovu, jelikož používám hlavně trackpoint a taky se mi ukrutně nelíbí vzhled dellu (ale na druhou stranu má dell výborně fungující NBD záruku už v základu).
lenovo ThinkPad T420i
Zdravím, zhruba 4 dny používám Dell latitude e6320, takže se můžete ptát
Zatím, co jsem postřehl, tak zpracování super(kupoval jsem rok starý a vypadá jako nový), všechno jede oukej, nefunguje mi jeden reproduktor, takže vyzkouším NBD záruku/ještě 2 roky)
Jediná, pro mne, vada je, že to má HDD a rád bych to vyměnil za SSD. Hardisk je vlastně jediná věc, co je slyšet, větrák je opravdu potichounký.
Hry moc nehraju, nicméně jsem zkusil ten nový counter strike, vyhodil jsem za to 300, a jede to naprosto v pohodě. Mám tam i5 procesor, 2,3Ghz a v turbu 3,2 nebo tak nějak. 8GB ram.
Jinak doporučuju sehnat někde bokem, kalkuloval jsem přesně tenhle notebook na Dellu a vyšel mi na cenovku přesahující s DPH 50 tisíc, což je šílené. Já ho měl za 20 s 2 letou NBD zárukou...
Zatím, co jsem postřehl, tak zpracování super(kupoval jsem rok starý a vypadá jako nový), všechno jede oukej, nefunguje mi jeden reproduktor, takže vyzkouším NBD záruku/ještě 2 roky)
Jediná, pro mne, vada je, že to má HDD a rád bych to vyměnil za SSD. Hardisk je vlastně jediná věc, co je slyšet, větrák je opravdu potichounký.
Hry moc nehraju, nicméně jsem zkusil ten nový counter strike, vyhodil jsem za to 300, a jede to naprosto v pohodě. Mám tam i5 procesor, 2,3Ghz a v turbu 3,2 nebo tak nějak. 8GB ram.
Jinak doporučuju sehnat někde bokem, kalkuloval jsem přesně tenhle notebook na Dellu a vyšel mi na cenovku přesahující s DPH 50 tisíc, což je šílené. Já ho měl za 20 s 2 letou NBD zárukou...
-
- občas něco napíše
Díky za doporučení; zvážím asi nějaký ten Dell. Chtěl jsem původně TP X230 (má IPS panel), ale tady na fóru (diskuse k X230, 5 str.) někdo psal, že se hodně prohýbá levý spodní roh, což by mi prostě vadilo. Jak jsem psal - teď mám TP T420 a nic moc. Tak snad ten Dell nebude horší...
POBI607: Prosím Tě, jaké části jsou z plastu (vyjma klávesnice a baterie)? Klávesnice v pohodě? A kvalita LCD panelu?
POBI607: Prosím Tě, jaké části jsou z plastu (vyjma klávesnice a baterie)? Klávesnice v pohodě? A kvalita LCD panelu?
Tak kolem displaye je to plastové, kolem klávesnice a spodek. Ale jak říkám, po roce používání vypadá dobře, jako nový.
Kvalita displaye, no není to full HD, ale pozorovací úhly jsou oukej, nastavení jasu je dostistupňové, pro mé účely to stačí.
V základu máš mechaniku a můžeš ji vyměnit za SSD nebo baterii.
Klávesnice je super, navíc podsvícená. Není numeriská, pro mne výhoda, pro jiné ale zase zásadní nevýhoda
Kvalita displaye, no není to full HD, ale pozorovací úhly jsou oukej, nastavení jasu je dostistupňové, pro mé účely to stačí.
V základu máš mechaniku a můžeš ji vyměnit za SSD nebo baterii.
Klávesnice je super, navíc podsvícená. Není numeriská, pro mne výhoda, pro jiné ale zase zásadní nevýhoda
Zpět na „Jaký vybrat notebook“