Lenovo E330/430 vs. 3D CAD + střih HD videa

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Kowyss
občas něco napíše

Lenovo E330/430 vs. 3D CAD + střih HD videa

Příspěvekod Kowyss » 16 zář 2012 14:45

Zdravím,

hledám NB do 20k právě na kreslení ve 3D a na střih videa v kvalitě 720p.
Po pár hodinách čtení na fórech včetně tohoto mám zřejmě favorita.

Měl jsem firemní R61,ale jaksi už je to dědeček a po zapnutí nabíhá cca 5 minut a celkový systém je zasekaný.(Samozřejmě byly vypnuty všechny dodatečné funkce a při načítání systému).Náhradou za to by mohl být edge 330 nebo 430.O náročné hry mi nejde,maximálně Fifa.Mám externí monitor 24-ku.Častějsí přenášení.

1)3D kreslení...Pracuji v programech Solidworks, Inventor, Creo 2, Ansys.Zajímalo by mě, zda integrovaná grafika zvládne náročnější sestavu cca o 100 dílech?A kdybych pořídil model s NVIDIA GeForce 610M nebo NVIDIA GeForce 630M, jestli by to k něčemu bylo, jestli by byl znatelný rozdíl.Přijde mi že ta 610M je to samý jako HD4000.

2) Rendering videa 13 i 14-ka mají ve mnou vybrané konfiguraci i5 3210M Ivy Bridge.Takže na videa z dovolené by to předpokládám mohlo stačit.Jen ta možnost turboboost je nějak složitá?jestli existuje možnost jako na mobilu jednoduché přepínání mezi profilama.3,1GHz by se na rendring hodil.Práce ve Photoshopu, Adobe premiere elemnts 9, Sony vegas 9.

3) Možnost dokoupení SSD disku.Kdybych chtěl na systém 60 GB SSD disk, vešel by se ještě do 13-ky a pokud by šel do 14-ky, tak jestli mi zůstane mechanika.

Budu vděčný za všechny rady.
Velice váhám mezi 13 nebo 14 palcema...rozdíly v konfiguraci vybraných modelů:
- 13 palců: má grafiku 610M,menší rozměry
- 14 palců: má grafiku 630M, větší display, čtečku otisku prstů, mechaniku

Jinak je vše identické.Pokud by tu byl nějaký strojař co kreslil na 13,tak bych byl rád za radu.Když pojedu na půl roku na služebku, jestli se na té 13 dá kreslit.Radši bych kvůli mobilitě 13-ku, ale pokud by 630M byla výrazně lepší, potom bych se asi přiklonil na opačnou stranu.

Mockrát díky všem

Zpět na „Jaký vybrat notebook“