NB - Cad, práce s videem,zvukem kolem 15 tis. ?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Stovi
občas něco napíše

NB - Cad, práce s videem,zvukem kolem 15 tis. ?

Příspěvekod Stovi » 28 zář 2012 00:40

Zdravim, předem bych chtěl upozornit že se v tomhle moc nevyznám, základní věci jsem si přečet, ale i tak se radši ptám, k věci..

Mám možnost si vybrat k vánocům/narozeninám na jaře nějakej notebook. Chci ho hlavně pro práci s videem (pořídil jsem nedávno GoPro Hero 2ku) a plánuju se tomuhle "odvětví" věnovat víc, občas to určitě využiju třeba na autocad, invertor, možná okrajově PS. Ještě vlastně plánuju dokoupit externí zvukovku pro alespoň amatérský nahrávání (kapela) takže poměrně dost i práce se zvukem.
Občas plánuju zapnout nějakou tu hru, ale nic náročnýho, když na tom rozjedu hry jako mafii 2ku a nebudu to hrát na nejnižší detaily jako doteď, tak mi to bude uplně stačit, žádný ultranáročný novinky neplánuju.

Jestli jsem se správně zorientoval, měl by ntb mít tak nějak (?):
2-4 jádr. proc. (AMD/Intel ? co frekvence?)
4gb ram by mělo stačit?
s grafikou jsem uplně mimo, v tom se nevyznám vůbec, vim jen že to asi nebude integrovaná, co jsem četl ale zas žádnou extra dobrou nepotřebuju, ne ?
HDD - chci minimálně 500GB, má cenu SSD disk? a jak to vlastně funguje? když dokoupim mít SSD můžu si dovolit mít původní nějakej třeba jen s 5400 otáček? nebo je to vyhazování peněz?
Mám možnost poměrně často bejt připojenej přes 20" HP w2007v, je mi to k něčemu? mám i tak brát ohled na obrazovku u toho ntb, nebo to přes ten monitor bude vpohodě?

Nedovolim si ani moc sem dát konkrétně nějakej model co jsem vybral, ty názvy, parametry procesorů,grafik jsou pro mě španělská vesnice

..Jak tak píšu, napadá mě, nechci od toho trochu moc za tu cenu? nebude v tohle případě reálnější spíš stolní?
Každopádně jsem si jistej že tak či tak to bude velký zlepšení, tenhle šrot s AMD sempronem 3000+ , geforce 6100 a nějakým noname pomalým 160GB diskem se na moje učely, mi přijde, ani trochu nehodí :)

Díky všem za rady :)

Kowyss
občas něco napíše

Příspěvekod Kowyss » 30 zář 2012 09:50

Tak prave vybiram notes a resim uplne stejne dilema jako ty.Tvoje naroky v tyhle cenovy kategorii jsou fakt nastrelene.Na trhu neni idealni stroj.Bud se zahriva,nebo ma zlej display,nebo zas nema podsvicenou klavesnici.Holt musi se delat kompromis.Na render videa potrebujes hlavne silnej procesor a rychlej disk.Na Hudbu taky silnej procak,na PS urcite kotel RAM a nejvetsi prusvih je s CAD...ten pozaduje pro bezproblemovou praci procak,aspon 8GB ram,grafiku s openGL a vysokyma directama a podporu 3D.samozrejme mluvim tu o slozitejsich sestavach v novych sofwarech a pripadnem vypoctu konecncych prvku.

Mym favoritem je lenovo E430 s i5 3210 procakem, a 630M grafikou.ale zas je to 14 a ma jen HD rozliseni,takze na CAD by to chtelo externi monitor.To lenovo maj na czc asi
za 18K.

Pak byl za super prachu Lenovo S430,ale ten topi jak ETNA udajne,takze pri rendrovani nemusis v zime zapinat radiator.

Co jsem ale koukal,tak na Nemeckym Lenovu si muzes nakonfigurovat vlastni lenovo a tam stejnej model s rychlejsim diskem a 8 GB ramkama sezenes za stejnou cenu jako u nas zakladni model.coz je pecka...Hledal jasem hodne a pouzitelny stroje do 20k jsou jenty Lenova a HP probooky.

Pardon za diakritiku,ale pisu z telefonu z postele a nechce se mi to tolik vytukavat.

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 03 říj 2012 15:43

za tyto peníze ? jedině stolní počítač...

Práce s videem potřebuje silný CPU a 2 disky
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Zpět na „Jaký vybrat notebook“