Thinkpad Edge E530 vs. Toshiba Tecra R950

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
shritis
občas něco napíše

Thinkpad Edge E530 vs. Toshiba Tecra R950

Příspěvekod shritis » 27 lis 2012 17:23

Dobrý den,

vybírám nový notebook a základní požadavky jsou docela podobné tomu, co se řeší zde:
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... sc&start=0
ale mám k tomu možná trochu odlišný přístup, predevším presně vím jaké chci pouštět hry a říkám si jestli by to nezvládla integrovaná Intel HD Graphics 4000

ovšem pojďme na to od začátku...

- nový notebook kupuji především pro pracovní účely a ty sebou nesou dva nepodkročitelné požadavky:
numerickou klávesnici a rozlišení alespon 1600x900
- displej v žádném případě nesmí být lesklý a 17 palců už je moc (není tolik místa na stole), což zřejmě v kombinaci s tou numerickou klávesnicí znamená jasně danou velikost 15,6
- pracovní nároky na výpočetní výkon jsou s ohledem na současný hardware nepodstatné
- byl bych ovšem rád, kdybych byl s notebookem schopen rozchodit své oblíbené MMO RPG hry, což je momentálně Lord of the Rings Online a Guild Wars 2 - u GW2 jsem si v téměř jistý, že to s HD 4000 nebude problém, u této hry by mi navíc ani tolik nevadilo případné nižší rozlišení (hra má jednodušší ovládání a ani při hře ve skupině nepotřebuji vidět tolik informací)
horší je to u LOTRO, myslím že sama o sobě je tato hra graficky náročnější a také bych ji rád spouštěl v co nejvyšším rozlišení (ovládacími prvky a informacemi o nepřátelích či vlastní skupině mám i na desktopu obrazovku tak zaplněnou, že si neumím představit kam by se to vešlo v obyčejném HD rozlišení nebo horším)

obecně mi nevadí vyšší cena, pokud vím, že za ni dostanu něco co ocením či využiji - co velmi oceňuji je kvalitní zpracování notebooku a dobré chlazení nebo spíše tichý provoz, který z toho plyne (při běžné práci prostě nechci slyšet žádný větrák), kvůli tichému a svižnému provozu bych také ocenil možnost kombinace SSD na system+používané aplikace a HDD na odkládání dat

po dlouhém pátrání na webu mám následující dva favority:
parametry na papíře (či e-shopu) či v marketingových materiálech výrobců jsou jedna věc, praktické zkušenosti druhá (těch se mi zatím moc nedostává a proto sem píšu)

Thinkpad Edge E530
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
+ snadne pridani (resp. vymena toho jejich 16GB) mSATA SSD
+ kdyby hrani nezvladal Intel HD 4000, je tam jeste dedikovana grafika
- stve mne ze je tam grafika jejiz GPU je delane 40nm procesem (zahrivani a tedy potencialni vetrani, kdyz by nemuselo byt), rad bych mel volbu bud nic nebo kepler (podle toho zda bude potreba) ale to mam holt smulu
- co jsem tady pochytil na foru, tak zpracovani teto rady neni nic moc, uplne mne desi ten popisovany problem s vetrakem (doufam ze je to uz vyresene)

Toshiba Tecra R950-117
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
+ ocekavam, ze by melo byt kvalitnejsi zpracovani/pouzite materialy (prosim potvrdit/vyvratit)
- nevim zda je mozno pridat SSD disk
- bude stacit Intel HD 4000?

pokud by integrovana grafika stacila a bylo možno přidat SSD byla by Toshiba favoritem, jinak to asi vypadá spíš na Lenovo

předem díky za všechny rady a informace

Zpět na „Jaký vybrat notebook“