Notebook bude slúžiť viac menej na filmy, internet, prácu (najmä do školy - nič špeciálne - Office a tak.. klasika), fajn by bolo ak by bol schopný rozchodiť aj nejaké hry (nie som žiadny gamer, no predsa by som chcel aspoň akú takú grafiku - doteraz som hrával maximálne WoW no človek nikdy nevie

Moje predstavy sú asi takéto:
-Displej: matný (poprípade aspoň antireflexný); uhlopriečka 15,6"
-Procesor: i5 (3210m a lepšie) resp. i7 (aj keď neviem či to nebude zbytočne predimenzované a či sa to zmestí do rozpočtu)
-Grafika: NVIDIA GeForce GT 550M +/-, nie že by som chcel práve túto konkrétnu grafiku, ale približne niečo okolo toho aspoň

-Ram: s 6gb si určite veselo vystačím
-Kvalitné spracovanie / prevedenie / šasi proste nech sa mi notebook nerozpadá pod rukami a slúži čo najdlhšie.
-Cena 800e (+/-)
-Ak by som to mal zoradiť podľa priority tak by som zrejme za tie peniaze obetoval niečo z výkonu na úkor kvality (kvalita>výkon).
-OS nie je potrebný
+by bol určite ssd disk (aspoň pre systém)- ale to je skôr už taká čerešnička a pri mojom rozpočte zrejme nereálna.
PS: "Najnižším" radám aj keď kvalitných značiek by som sa chcel vyvarovať. Už aj kvôli notebooku ktorý vlastním (spomínaný Ideapad g560) od Lenova, kde mi npr. odpadlo pár kláves - pri bežnom užívaní.