NB 17" do 25.000

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
pheorinos
občas něco napíše

NB 17" do 25.000

Příspěvekod pheorinos » 11 črc 2013 07:52

Chtěl bych Vás poprosit o radu koupě notebooku. Notebook bude vesměs na jednom místě a ještě k tomu na podložce bez chlazení. Rád bych sedmnáctku, kterou budu převážně a hlavně používat jako účel na běžné brouzdání po internetu a čistě pro domácí potřebu. Ani tak neuvažuji o hraní her a nějakých úpravách fotek a videa spíše bych chtěl jediné a to, aby byl při běžném používání co nejtišší. Do teď mám Lenovo V570 což je úžasný notebook co se týče tichosti a toho, jak je stále chladný. Pročítal jsme nějaké ty recenze a všude je to hlavně o hraní her a tam vím, že jsou pak teploty úplně jinde a větráček si to ševelí.

Podmínka : lesklý a podsvícená klávenice. Win8

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 11 črc 2013 08:03

Kup si desktop.
Asus ROG Strix G18

pheorinos
občas něco napíše

Příspěvekod pheorinos » 11 črc 2013 21:08

Proč až tak ? Co mám pod tím desktop konkrétně představit ?

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 11 črc 2013 21:29

Stolní PC a nějaký malý book na tahání.
Na Tvé potřeby je notebook zbytečný.
Asus ROG Strix G18

Zax19
píše často

Příspěvekod Zax19 » 16 črc 2013 17:47

pheorinos píše:Díky za Tvuj vystižní popis a rady. Ano slevil jsem z lesklého na matný, ale vážne bych chtel i nadale jen notebook. Bude na jednom miste, ale stale je tu ta moznost ho vzit sebou i kdyby dvakrat za rok na sluzebku. Nechci mit zadnou jinou krabici na zemi ani jinde. Netusil jsme ze bu du mit az takovy problem neco vybrat a stale kdyz uz neco si vyhlednu je tu spusty pro a proti. Kolikrat si rikam ze lepsi zit v blahe nevedomosti a jit a koupit bez moznosti o nem diskutovat a hledat ruzne recenze. Jeste jednou diky za Tvuj cas a pomoc.

Hehe, tak to bývá no. Osobně to beru tak, že podle toho, kolik peněz člověk může za hodinu vydělat tak někomu se vyplatí prostě přijít do obchodu a za 5 minut si něco odnést, no a někdo ušetří peníze na úkor času tím, že se snaží vybrat co nevhodnější nákup.

Co je důvod pro tu velikost 17,3‘‘? Místo na disky, velikost obrazovky, rozlišení? Pokud jde o disky tak tenhle by úplně stačil http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-771-32 ... 15/produkt. Pokud jde o velikost obrazovky/rozlišení, tak ideální je tenhle http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... 56/produkt plus používat ho s externím monitorem, zvlášť když bude skoro pořád na jednom místě.
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V

pheorinos
občas něco napíše

Příspěvekod pheorinos » 17 črc 2013 08:33

O velikos disku nejde, ja bych si klídne vystacil s 500. Do ted jsem mel 15 a ted bych proste rad mel tu 17. Vase rady beru a jsem za ne rad, ale nechci nic jineho krom notebooku 17. Kdybych chtel monitor tak se vezmu nejakou skladacku. PC uz nechci. Uz se divam skoro dva mesice po nejakem kousku a ted jsem si prisel pro pomoc a doporuceni sem.

Koukam sam mas Dell. Sel by jsi do nej znovu ? Tva konfigurace by se mi libila.

Zax19
píše často

Příspěvekod Zax19 » 17 črc 2013 11:26

Jak jsem psal tady http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 6&start=33 , pro tohle použití není tenhle Dell špatný, ten displej je celkem pěkný, ale na podobné požití by úplně stačil tenhle http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-771-32 ... 15/produkt. , u toho Dellu připlácíš za grafickou kartu, záruku a tak, prostě věci co vyloženě nepotřebuješ...

Osobně bych ho popravdě znova nechtěl, ale zase z jiných důvodů - teprve nedávno jsem objevil pouzdra na notebooky podobné těm na mobily a sehnat 15,6'' je daleko jednodušší než 17,3'', na filmy bych radši pořádný 23'' externí monitor (17,3'' mi nestačí) a SSD neni pro moje použití vůbec potřeba (nechal jsem se ovlivnit kamarádem). Samozřejmě má dost pozitiv, ale ta nejsou relevantní pro tvoje použití, leda že vypadá moc hezky.

PS: Ber na vědomí, že jsem zřídka s něčím spokojený, takže se na to dívám hodně kriticky. Řada lidí si tenhle model nemůže vynachválit.
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V

Zpět na „Jaký vybrat notebook“