ntb do 36k pro studenta na intru --->hry/grafika/filmy/šk

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
daviddddd
občas něco napíše

ntb do 36k pro studenta na intru --->hry/grafika/filmy/šk

Příspěvekod daviddddd » 03 srp 2007 23:15

hoj, potřeboval bych prosim poradit s výběrem...

účel: hry/filmy/grafika/škola (student na intru)

cena: do 30k bez dph (kdyby bylo nějaký dělo za 31, tak se o něm taky zmintě, diks)

požadovaný parametry:
-měl by bejt hlavně výkonej o vzhled ani váhu/výdrž moc nejde i když pěknej vzhled i výdrž potěší..:)
-grafiku mi kamarád doporučoval nVidiu, taky prej ATIny ted zaostavaj :( a ja jim fandil :(
-hodil by se bluetooth (v nejhorším případě dokoupím USB)
-displej-vůbec se nevyznám, ale když se koukáme v noci u kamaráda na film, tak je sledovatelnej z jakýhokoliv úhlu, to by se šiklo
-šasi by měly být pevný a aspon trochu odolný, ne ten extra mekej šuntskej plast
-mikrofon (kameru nepotřebuju)
-procesor-nejspíš intel, slyšel sem, že AMD tedka zaostávaj
-RAM-nejlépe jedn volný slot pro pozdější rozšíření
-HDD-neco obyč, nemusí být ani moc velký (spokojim se i s 80GB)
-samozřejme wifi a sítovka
-brašnu ani myš nepotřebuju (budu kupovat zvlášt)
-software si stejně přehraju, takže co nejlevnější a co nejmín

značka:
-zatim uvažuju nad ASUS/DELL/HP
-DELL mě přitahuje nejvíc, prej má skvělej servis.... hned druhej den přijede prý technik a opraví, nebo odveze. je to pravda? jinak se mi u něj libí možnost si nakonfigurovat vlastní sestavu, ale bojim se dodací lhůty, a předraženosti, nevíte jak je dlouhá?
-HP mi hodně lidí doporučuje, ale na druhou stranu sou prý předražený a nwm jestli by mi jejich konfigurace sedli
-ASUS když nedopadnou ty dva předtim, tak asi zůstánu se starym známym ASUSem
-ACER nechci, fujitsu a lenovo nerad, IBM a MSI vubec nwm a další značky neznám
-jinak jak je to s pozárčnum servisem...? drahej? přívětivej?

už mě nic nenapadá, doufám, že mi poradíte, jo ješte vlastně sem objevil stránku notebookynamiru.cz co vy na to? na výběr mám asi 2-3 tejdny, tak se rozepište plosim :D

mata80
píše často

Příspěvekod mata80 » 04 srp 2007 00:17

Jaký hry budeš hrát..?

Jak moc ho budeš přenášet vim že ti váhu nejde o mobilitu možná ano..?

Kolik ram si v tom jednom slotu představuješ..?

Podle toho co chceš na něm hrát potřebuješ grafiku tj. nezáleží jestli máš ati či nvidia.

To samé procesor..

Ano dell má dobrý servis to co ty říkaš je NBD(next buissnes day)
Dodací doba je podel modelu asi měsíc zavolej si tam a uvidíš..

IBM/lenovo je to "samé" lenovo koupilo nb odvětví IBM..

Servis po záruce je vždy drahej a to u všech značek..

notebook na míru je defakto vbi

Specifikuj líp co jak ho budeš používat hry je jich sposta a jinak náročné, škola to samé si grafik či stavební inženýr či programátor či ti stačí offici..
xps 1330 at home

CeCo

Příspěvekod CeCo » 04 srp 2007 01:31

Notebook na mieru ma viacero vyrobcov. Ale vzdy je to len vyber z par suciastok, ziadne sasi podla vlastneho navrhu sa nekona (maximalne nalepka na kryte :mrgreen: )

C

daviddddd
občas něco napíše

Příspěvekod daviddddd » 04 srp 2007 11:00

-takže hry - všechno možný (starej fallout, ale i nejnovější pecky - novej fallou :D), doma mám starej komp a jedu na něm všechno, co není slideshow (5min loading mezi lokacema u hl2 sem taky překousl :D)
-přenášet budu každej den do školy a ze školy (10min pěšky) v neoprénovym pouzdru v baťohu, proto sem se zmiňoval o těch šasi
-kolik RAM, no co nejvíc min 1GB, ale ne zas za každou cenu - př: jestli 2GB stojí 2xvíc než 2x 1GB ak by to asi nebylo nejlepší řešení
-ten měsíc dodací doby se mi nezamlouvá, ale překousl bych to a ten next bussines day, to je pro každej ntb, nebo jen pro vybraný, nebo za příplatek?

znova použití:
-hry - různý od hyper starejch až po hyper nový (miluju fallout, takže fallout 1 až 3), taky MMO (L2, popřípadě Warhammeronline/AION)
-grafika - fotokrámek/inkscape/ chci zkusit 3D modelování a vlastně eště video budem ve škole dělat....
-škola hlavně office/nějaký programování - pascal/php, taky CAD a výšezmíněný v grafice

mata80
píše často

Příspěvekod mata80 » 04 srp 2007 11:08

NBD máš snad rok u všech a víc je za příplatek ale neni to tolik.. u některejch modelů máš standartně i víc..

Jinak tnhle by se ti mohl zamlouvat odkaz seženeš ho i za 33 možna i o chlup méně..
xps 1330 at home

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 04 srp 2007 11:54

Jestli mas na mysli Fallout 3 jakozto ten co ma vyjit, bezici na Oblivion enginu, tak na tom Vaiu si ho asi moc nezahrajes... ale jestli myslis Fallout Tactics tak to ok

edit: aha ted sem si to precetl poradne "novejsi pecky - novej fallout" no tak na 8400M to moc dobre nepobezi, nejspis ho spustis ale bude to velka bida

kubino
guru

Příspěvekod kubino » 04 srp 2007 12:03

Ja si na notebookynamiru.cz koupil FL90 a sem spokojenej. Myslim, ze splnuje vsechny pozadavky, ktery si psal. Jinak s tim kazdodennim prenasenim nevim, 15,4 notebooky se docela pronesou.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

daviddddd
občas něco napíše

Příspěvekod daviddddd » 05 srp 2007 14:27

neva že se pronese, já sem zvyklej, zas bude taška lehčí o sešity, který budu mít ve wordu, jinak ten sony vypadá zajímavě, dík za typ, akorát se bojim toho jména SONY, máte s nima někdo zkušenost? servis? poruchvost? jo a jak to je ses servisem u tech notebuku na miru?

mata80
píše často

Příspěvekod mata80 » 06 srp 2007 09:29

He sony(vaio) se neboj je to velice spolehlivá značka..

Book od vaia je směsicí kvality luxusu stylu atd.. rozhodně kvalita zpracování a spolehlivost jsou na velmi vyské úrovni..

Se servisem už to bude asi ale horší.. nemá NBD či jiné příplatkové věci..
xps 1330 at home

Zpět na „Jaký vybrat notebook“