Polopracovní notebook(cestovní) 15k-20k kč

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
hotty
občas něco napíše

Polopracovní notebook(cestovní) 15k-20k kč

Příspěvekod hotty » 15 led 2014 13:12

Ahoj,

již delší dobu sháním notebook, ale v záplavě nabízených modelů už jsem se přestal objektivně orientovat. Proto jsem se rozhodl požádat vás o radu, který notebook by tedy pro mě byl nejvhodnější.

Jsem webový vývojář a primárně vyvíjím na desktopu. Nicméně dost se pohybuji v terénu a sem tam potřebuji udělat nějaké zásahy do webů na cestě. Také občas bloguji a píšu odborné texty. Určitě nehledám notebook na hraní her nebo sledování filmů. Tolik asi na osvětlenou proč hledám POLOpracovní notebook.

Co určitě v ntb nechci:
-optická mechanika(nevím na co bych ji využil)
-nevyžadují ani výkonnou grafickou kartu typu nVidia či AMD

Jak si představuji výbavu:
-display: 13'' až 14'' ideálně matný(ale přežiju i lesklý)
-klávesnice: ideálně podsvícená(pokud nebude taky přežiju)
-cpu: minimálně plnohodnotný core i5 (nechci AMD)
-ram: minimálně 4GB s možností rozšíření alespoň na 8GB(ideálně více)
-pevný disk: ideálně kombinace SSD + HDD ale nemyslím tím tu SSD cache, ale plnohodnotný SSD disk v kombinaci s HDD(viděl jsem například ntb s klasickým HDD diskem ale měl volný mSata slot pro případné připojení SSD - toto je ideální případ, SSD bych dokoupil zvlášť)
-konektory: RJ45(pokud by nebyl přežiju), USB, HDMI, audio výstup na sluchátka, určitě ne stařičký VGA
-wifi: stabilní čip(ne takový co ukáže všechny čárky a neodešle ani paket)

Na co nekladu důraz:
-Bluetooth
-Repro
-Kamera
-Čtečka karet

To je zhruba tak asi vše co mě napadlo.

Těším se na vaše případné návrhy. Díky.

.apache
píše často

Příspěvekod .apache » 15 led 2014 14:11

Nevím, jestli tě mám chápat tak, že mechaniku a VGA nepotřebuješ nebo doslova nechceš, nicméně pokud chceš notebook s normálním mobilním procesorem a dvěma sloty na ram, tak tam pravděbodobně vždy budou (minimálně ta mechanika).

Za mě máš na výběr jen když si ještě trochu připlatíš a to:
http://www.czc.cz/hp-probook-640-w8p-w7p/141152/produkt
nebo
http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-l440- ... 94/produkt
přičemž já bych byl rozhodně pro HP.

hotty
občas něco napíše

Příspěvekod hotty » 05 úno 2014 09:49

Po dlouhém hledání jsem nakonec objevil toto:
Toshiba Satellite U940

Popřípadě pokud bych slevil ze 14" tak mě zaujalo toto:
Toshiba Satellite U50T

Co myslíte?

Díky.

vavroň
guru

Příspěvekod vavroň » 05 úno 2014 10:38

No, v prvním příspěvku píšeš, že bys rád plnohodnotný procesor i5, ale vybereš si ultrabooky, které mají slabší verze procesoru (poznají se podle písmenka U na konci). Rozdíl mezi i5 xxxxU a i5 xxxxM je v maximální TDW, nižších taktech u xxxxU procesoru=výkonu. Nevím teda, jak moc jsou tvou používané programy náročné na výkon CPU, ale rozhodně bych nebral méně výkonnou verzi CPU. Nepíše nic o požadavcích na rozlišení monitoru, takže pokud by ti stačilo i obyčejné HD ready (1366x768), podívej se na Thinkpad Edge E330, s vyšším rozlišením musíš počítat až u noťasů postnutých od .apache-ho.
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
PC: i7 6900K + MSI GTX 1080..

Zpět na „Jaký vybrat notebook“