Notebook na VŠ a něco víc

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
noxx
občas něco napíše

Notebook na VŠ a něco víc

Příspěvekod noxx » 28 zář 2014 18:30

Ahoj,

našetřil jsem si peníze na nový NTB (můj první) a konkrétně jde o částku asi 17 tisíc korun. V světě notebooků se vůbec nevyznám a proto jsem přišel s jednoduchými požadavky a snad nějakou radou.

Co s ním budu dělat?

- psát zápisky
- pracovat s Adobe Illustratorem, Adobe PS, Miscrosoft Office
- hrát méně náročné hry (klidně na minimální detaily) alespoň s 40 fps (LoL, DoTA, CS:S, ...)

Požadavky dle důležitosti:

- cenová relace do 17 tisíc kč (+ max tisíc pokud to bude dobrý poměr ceny a lepšího vybavení)

- baterie aby vydržela ideálně 6-8 hodin při psaní zápisek ve škole (lze vypnout internet u toho) - tudíž čistě word

- aby se na notebooku daly hrát méně náročné hry (League of Legends, Dota, Counter strike ... nebudu tam hrát GTA V)

- svižnější, ale nemusí to být extrém, prostě aby se nesekal

- možná trochu festovnější, kamarádovi se třeba notebook zlomil, ale mám podezření, že je to spíš tím, jak s ním zacházel

- samozřejmě WiFi, CD a DVD, USB ... a win 7 preferuji ale může být win 8

TL;DR: psaní zápisek, hraní nenáročných her, do 17 tisíc kč, dobrá baterie, wifi, cd dvd usb windows

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 29 zář 2014 09:01

Tento plus dokoupit OS-http://www.alza.cz/acer-aspire-v5-561g-iron-d1488368.htm
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

noxx
občas něco napíše

Příspěvekod noxx » 29 zář 2014 09:26

ten vypadá dobře - k tomu OS, asi před půl rokem jsem kupoval Win 7 na stolní PC - nedá se to nějak vyřešit s Microsoftem, abych nemusel kupovat dva stejné OS?

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 29 zář 2014 10:49

Záleží co máš za licenci.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“