rád bych poprosil o radu ohledně výběru nového notebooku, jelikož mi zrovna umřel můj starý NB HP 4330s, se kterým jsem byl velice spokojen.

Rád bych nějaký stroj podobné kategorie. Potřebuji jej především na kancelářskou práci:
- MS Office
- Internet (10-20 otevřených tabů)
- Video (avi, Youtube, stream ....)
Žádné hry.
Chtěl bych investovat 10-17 tis.
Co jsem zatím koukal, tak nový model od mého HP4330 - HP ProBook 430 G2 se mi až tak moc nezamlouvá, ale nevyhýbám se mu, pokud nenajdu nic lepšího, tak půjdu asi do něho.
Celkem se mi zalíbil Dell Inspiron 11z Touch, ale mám u něho strach z jeho procesoru (Intel Pentium Quad Core N3530), jestli nebude mít potíže při mém stylu práce s prohlížečem internetu - mít otevřených spoustu tabů najednou. A samozřejmě se trochu obávám velikosti displaye, jestli není až příliš malý. I když pokud jsem doma, tak mám notebook připojen k externímu monitoru a klávesnici, tak by mi to tolik vadit nemuselo.
Dle mého je ideální varianta velikosti displaye 13"-14" - malý, přenositelný notebook a zase ne až tak malý, aby se na něm kvůli velikosti displaye špatně pracovalo samostatně (10" a méně)
Díky za tipy
Edit: Ještě jsem si všiml multimediální verze HP ProBooku: HP Pavilion 13-b010nc, který z mého pohledu vypadá lépe než HP ProBook 430 G2.