obracím se na vás s žádostí o pomoc. V následujících 6 měsících bych si potřeboval koupit notebook, který budu používat zejména pro programování.
Cenově by měl být okolo 30 000 +/- 5 000 Kč.
Sám už několik měsíců sjíždím internet a upřímně si nevím rady, co vybrat. Nákup z mé strany nijak nespěchá - takže si klidně počkám. Sám nemám přehled v tomto oboru, takže pokud v následující době se předpokládá uvedení na trh nějakých novinek, rozhodně vyčkám.
Na procesoru mi moc nezáleží. Za celý svůj život jsem měl vždy AMD a byl jsem 100% spokojen. Intel je taky suprová volba, která neurazí.
Ohledně grafiky preferuji AMD nebo nVidia. Intelovská nepřechází v úvahu. Nejnovější hry na tom notebooku hrát nebudu, ale občas používám Photoshop.
Jako disk preferuji SSD, kombinace s klasickým (7200 rpm) není taky problém. RAM 8 GB+.
Moje představy a o dokonalém stroji završuje výtečné zpracování a minimálně FHD displej. Chtěl jsem aby byl hlavně přenosný (max tedy 15.6"), lehký a neuřvaný. Nejideálněji bez mechaniky, který podle mě akorát zbytečně zabírá místo a nemá v noteboocích za takovou cenu co dělat. Chybějící numpad by byl taky taky ocenil. Třešničku na dortu by bylo USB-C

No a nic takového snad ani neexistuje. Tedy pokud se nedostanu k 60tisícovém MacBooku....
Nejbližším kandidátem, co jsem našel, pak je ASUS N551JQ-CN048H.
Pokud se berou v potaz preference dle značek, tak vše kromě Aceru.
Takže pokud to shrnu - mám počkat na něco lepšího? Je nějaký stroj, co by splňoval mé požadavky?