Dobrý den, zdravím všechny diskutující a rádce
Už asi měsíc hledám ideální notebook pro grafickou práci - především Inkscape/IIlustrator a Gimp/Photoshop. Cenová relace kolem 30tis.
Každá zahraniční recenze doporučuje MacBook Pro 13", mně se ještě zamlouvá Acer Aspire V15 Nitro Black Edition - i ta nejlevnější verze je výkonově nad MacBookem.
Nevím, jestli to zní srozumitelně, ale srovnávám poměr cena/optimální výkon/displej.
Nepotřebuji super výkonný stroj, který bude většinu času strádat (Acer), ale zároveň se obávám, jestli není u MBP 13" displej malý a výkon slabý. Abych dosánul co nejlepších výsledků u ilustrací, mám samozřejmě potřebu co možná nejlepšího displeje.
Pokud by někdo věděl i o nějaké lepší alternativě, budu rád. Za každou radu a "nakopnutí" kupředu předem mockrát děkuji
Notebook pro vektorovou grafiku kolem 30tis
Hlavně nevěř těm zahraničním recenzím. MBP13" je hodně hloupé doporučení: TN panel, slabý procesor (proti konkurenci). A Retina MBP je cenově hodně mimo tvůj limit.
GIMP na OSX není zcela to samé jako pod Windows (to mě štve nejvíc). Ostatní tebou uvedené programy nepouživám.
GIMP na OSX není zcela to samé jako pod Windows (to mě štve nejvíc). Ostatní tebou uvedené programy nepouživám.
Lenovo T430s | i5 2.6GHz | 8 GB RAM | 180 GB SSD
Zpět na „Jaký vybrat notebook“