Zdravím počítačové příznivce,
řeším nyní zajímavé dilema, a to, zda si nechat čerstvě zakoupený VBI S96S (T7300, 2GB RAM, 160 GB, 8600M GS, VHP 32-bit) nebo ho v rámci 14 dní vrátit a raději zakoupit jinou značku. Notebooku nelze upřít výkon, nicméně vidím i mnoho nedostatků – od prohýbajícího se horního krytu displeje, přes nepříliš kvalitní klávesnici s vysokým zdvihem, „zajímavě“ hučící mechanikou až k hlavní nevýhodě, a to velice slabé baterii. Nechal jsem počítač zapnutý bez jakékoli činnosti, pouze systém, a výdrž byla pouze 1:30 hod.
Asi jsem se nechal nabídkou VBI moc zlákat, takový extra výkon asi ani nevyužiji, spíše bych po této zkušenosti raději něco kvalitnějšího s rozhodně vyšší výdrží baterie. Můj rozpočet je kolem 33tis. (max. 34tis.) i s OS. Ještě doplním ostatní požadavky – procesor: dvoujádro, RAM: 1-2 GB, HDD: 120-160 GB, nesdílená grafika (asi 256 MB), výdrž baterie alespoň 2 hod. Notebook chci využívat k obvyklým studentským aktivitám – přednášky, office, internet, filmy, hudba, občas nějaké hry – ne na plné detaily (COLINa DIRT na normální detaily).
Zatím jsem se zběžně díval na Toshibu Satellite A200-1M8 – měla by být na Santa Rose a na UMAX VisionBook 7500WXR.
U těchto dvou si ale nejsem jist baterií. Budu rád za všechny tipy, především od ostatních výrobců – HP, Lenovo, FujitsuSiemens, SONY, DELL – v těch se moc nevyznám.[/url]
Dilema - nechat si VBI nebo ho vyměnit za jinou značku
-
- občas něco napíše
pokud netouzis po brutalnim vykonu tak se podivej na HP, co ja s nim mam osobni zkusenosti tak 4 hodiny pri kancelarske praci neni problem.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45995 no podivej se na odkaz a rozhodni se. Tohle hp ma 2gb ram kvalitni displej, velmi dobry pracak a je bussines edition, tudiz i dobru servis.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45995 no podivej se na odkaz a rozhodni se. Tohle hp ma 2gb ram kvalitni displej, velmi dobry pracak a je bussines edition, tudiz i dobru servis.
-
- občas něco napíše
Sice nevim, proc sis vybral zrovna S96S, kdyz na nej ty reference zrovna nebyly, ale 1,5h? To se mi nezda.
Kazdopadne ty tenhle stroj opravdu nepotrebujes.
Kazdopadne ty tenhle stroj opravdu nepotrebujes.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
-
- občas něco napíše
Zpět na „Jaký vybrat notebook“