Tak trosicku (docela dost) bych potrebovala poradit s vyberem notebooku...
Priznavam ze sem lajk, takze mi nejake cisilka u znacek pred ci za nic nerikaji, ale pribliznou predstavu, co od svoji prvni prenosne masinky chci, bych mela.
Potrebuju notebook na klasickou praci ve Wordu, a podobnych programech... funguju hodne na internetu, poustim si filmy a pod... navic trosku vice existuju v online svete, takze nejakou hru by to rozjet taky mohlo... mela sem v ruce pujceny notebook s integr. grafikou Intel GMA950 a rozjelo se tam vse v pohode, tak to snad taky problem nebude

Ohledne znacky si rada necham poradit, procetla sem kdejake forum a nadavate pomalu na vsechny typy a znacky... tamtem piska, tomu rve vetrak, ten je vubec smejd... servis je pomaly a pod. Dell (na ktery jako jediny moc nenadavate) je zase mimo mou financni schopnost, takze jak se rika babo (u vas panove) rad

Takze... procesor - necham na vas, Turion, dual core a pod, nevidim v tom rozdil...
Pamet - 1G DDR2 667MHz je zaklad...
HDD - 80GB, ale lepe 120G
Grafika - at to rozjede GuildWary a Lineage2

DVD mechanika+vypalovacka je ted uz nutnost
Vydrz baterky - aspon 2,5hodiny (tolik mi trva cesta vlakem) jinak pojedu hlavne na kabel
USB sloty - cim vic tim lip...
V dalsich vecech uz se moc nevyznam... konektory a jine zasunky mi nic nerikaji... pro me to je dira do ktere neco strcim a budu se modlit at to funguje

A ted to nejdulezitejsi... cena... cim min tim lip je jasne... ale hodilo by se vlest do 15-18 tisic bez DPH. Muze byt o trosku vic, ale budu mesic jist suchej chleba

Pokud mi tedy pomuzete a poradite s vyberem, budu rada a dekuji predem za jakekoliv napady a navrhy.