Asus, Acer nebo HP?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Simi
občas něco napíše

Asus, Acer nebo HP?

Příspěvekod Simi » 03 zář 2007 14:12

Zdravim vsechny :)
Tak trosicku (docela dost) bych potrebovala poradit s vyberem notebooku...
Priznavam ze sem lajk, takze mi nejake cisilka u znacek pred ci za nic nerikaji, ale pribliznou predstavu, co od svoji prvni prenosne masinky chci, bych mela.

Potrebuju notebook na klasickou praci ve Wordu, a podobnych programech... funguju hodne na internetu, poustim si filmy a pod... navic trosku vice existuju v online svete, takze nejakou hru by to rozjet taky mohlo... mela sem v ruce pujceny notebook s integr. grafikou Intel GMA950 a rozjelo se tam vse v pohode, tak to snad taky problem nebude :)
Ohledne znacky si rada necham poradit, procetla sem kdejake forum a nadavate pomalu na vsechny typy a znacky... tamtem piska, tomu rve vetrak, ten je vubec smejd... servis je pomaly a pod. Dell (na ktery jako jediny moc nenadavate) je zase mimo mou financni schopnost, takze jak se rika babo (u vas panove) rad :)

Takze... procesor - necham na vas, Turion, dual core a pod, nevidim v tom rozdil...
Pamet - 1G DDR2 667MHz je zaklad...
HDD - 80GB, ale lepe 120G
Grafika - at to rozjede GuildWary a Lineage2 :)
DVD mechanika+vypalovacka je ted uz nutnost
Vydrz baterky - aspon 2,5hodiny (tolik mi trva cesta vlakem) jinak pojedu hlavne na kabel
USB sloty - cim vic tim lip...
V dalsich vecech uz se moc nevyznam... konektory a jine zasunky mi nic nerikaji... pro me to je dira do ktere neco strcim a budu se modlit at to funguje :)

A ted to nejdulezitejsi... cena... cim min tim lip je jasne... ale hodilo by se vlest do 15-18 tisic bez DPH. Muze byt o trosku vic, ale budu mesic jist suchej chleba :)

Pokud mi tedy pomuzete a poradite s vyberem, budu rada a dekuji predem za jakekoliv napady a navrhy.

octopus77
píše často

Příspěvekod octopus77 » 03 zář 2007 19:16

Devce zalezi na jakej narazis kus :) , krom Aceru se mi zdaji zajimave skoro vsechny znacky na trhu , kazdy ma neco. Osobne se mi zalibilo HP, to ma pekny provedeni ...

Ono moc lidi na Dell nenadava taky mozna proto, ze ho nemaji:) ale samozjreme Dell je skvela znacka. A mimochodem Dell neni mimo tve financni moznosti, taky ho koupis do uvedene ceny.

Radsi si precti jina temata, ntbooky do 20-25 tisic s dph tu probira mnoho vlaken.

jinak na hry nevim (osobne nejsem gamer), ale jinak to co pises uz by dneska mel umet kazdy notebook v teto cenove relaci. 80GB dostanes a DVD vypalovacka je snad taky tusim ve vsech. pak uz jde o to co se ti bude libit. me spis vadi, ze ty ntbooky si povetsinou nemas moc sanci prohlidnout v realu

P.S. - jdes na VS? na jakou?

Simi
občas něco napíše

Příspěvekod Simi » 03 zář 2007 22:18

Fora procitam porad dokola doufajic ze me nejaky NTB oslovi... mno spis prasti pesti :) Ale jediny ceho sem dosahla je jeste vetsi zmatek :D njn... lajk se ve me nezapre...
Acer sem po vsech tech kritikach co o nem pisou radej vyloucila... ted jeste tapu mezi HP a ASUS... asi si nakonec hodim korunou... HP je podle vseho kvalitnejsi, ale je to takova cerna krabice... mno uvidim :)

PS: octopus77 - na VS se trapim uz 5tym rokem, obor chemie :)

octopus77
píše často

Příspěvekod octopus77 » 03 zář 2007 22:27

musis vedet na co pravdu ntbook pouzijes jinak si jako ja asi jen tak nevyberes :)

nevzhledna krabice HP mozna je, ale me se taky ze zacatku nelibil a teprv ted se mi libi vic a rikam si, ze lepsi konzervativni vzhled a vetsi pouzitelnost , nez hezky vylisovanej plast, kterej se mi pak nekde na ceste ulomi:)

u me je pozadavkem cislo jedna spolehlivost, jestli to samy i u tebe, bral bych neco jako HP protoze to je takova asi nejvetsi jistota dle vseho co slysim ctu a vidim

octopus77
píše často

Příspěvekod octopus77 » 03 zář 2007 22:32

jeste bych dodal, mozna pro tebe, protoze jsi prislusnice nezneho pohlavi, jestli touzis po lepsim designu , mrkni na Toshibu Sattelite

hodnotej ho docela dobre, ale provedeni nevim ;] , je to ale Toshiba tak by to snad nemelo bejt neco spatnyho

taky priklad: http://www.okcomputers.cz/toshiba-a200- ... b/d-59381/

i ja si vybiram ntb a sem zmatenej :) tak zadnej stres

In-Quisitor
píše často

Příspěvekod In-Quisitor » 04 zář 2007 08:41

Už mě nebaví, jak tady pořád někdo musí házet špínu na Acer... Prostě záleží, na jaky kus narazis... Muzes mit i notas za sto tisic a když to bude vadný kus, tak ti nic nepomuze.. A krom toho, tak ty nové acer gemstone jsou vpohodě, tak nehažte všechny acery do jednoho pytle...... žádny notebook neni bezchybný...

octopus77
píše často

Příspěvekod octopus77 » 04 zář 2007 10:39

Co se stane, kdyz vylejete do 50ti litrove nadze s mlekem 1 litr octa?
Vsechno se to posere (s prominutim) :)

Proste kdyz to prevedu na firmu Acer. Nemyslim si, ze Acer musi mit vsechno spatne, proste vychazim ze zkusenosti jinych. Firma Acer si svymi vadnymi a poruchovymi kusy udelala reklamu. Cili i kdyby dneska Aceři meli mrtě dobrych pocitacu, je mezi nimi holt velmi mala skupinka tech poruchovych, na ktery vsichni nadavali a nadavaji. Tim si to proste zavarili!

Jinak souhlasim s tvrzenim, ze u kazde firmy muzes narazit na vadny stroj! Chci tu jen rict, ze nejvic dela jmeno, ktere se dobre uspini, ale hure uz cisti.

Simi
občas něco napíše

Příspěvekod Simi » 04 zář 2007 20:00

In-Quisitor: proti Aceru nic nemam... opravdu ne... vlastne proti zadnemu NTB dokud se mi nejaky v rukach nepo...kazi :D pak budu nadavat klidne na jakoukoliv znacku :)

Mno, tak sem stravila dalsi den lozenim po forach a narazila na par zajimavych masinek...
Asus F3Tc - 15.4" WXGA (color shine) Procesor AMD Turion64 MK38 (2.2GHz), pamet 1024MB DDRII (2x512), 160GB pevný disk (5400rpm), Grafika nVidia Go 7300 128MB/256MB TC
Asus F5R - 15.4" WXGA ColorShine, Procesor Intel Pentium Dual Core T2130 (1,86GHz, 1M L2 Cache) pamet 2048MB (2x1G) DDRII, 160GB (5400rpm) SATA pevný disk, integrovaná grafická karta ATI Radeon X1100 128MB max

mno a z HP me ten hranatej cernej krabicodesign sice moc nechyta, ale nejsem blond abych musela mit NTB ruzovouckej :D ale nejak si z nich nemuzu vybrat... mozna HP nx7300... uvidim jestli na neco jeste narazim, na ty sem moc nekoukala :)

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 04 zář 2007 21:16

HP nx7300 neni spatnej... akorat nevim nevim jestli ho jeste jde sehnat, leda jestli ho jeste nekde maj na sklade. Do tech Asusu bych moc nesel, ty F3 zerou, topej a vubec kvality Asus notebooku jsou pochybne, aspon v tech nizsich tridach. Za cca 18k se da sehnat i to co mam ja - viz. podpis (akorat s pouze 512MB RAM-ja upgradoval :) )

Zpět na „Jaký vybrat notebook“