NB do 25 tis. bez DPH podle zadané konfigurace

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
xlu
občas něco napíše

NB do 25 tis. bez DPH podle zadané konfigurace

Příspěvekod xlu » 02 říj 2007 19:17

Zdravím všechny,

Čím více zabředávám do výběru NB tím, větší v tom mám bordel. :) Proto se obracím na místní osazenstvo, protože víc hlav, víc ví. Model by měl být určen pro následující použití:

1) Do školy. To znamená nějaký texťák, tabulky, občas prezentace, něco stáhnout z internetu. To už ale dneska umí snad každý.
2) Do práce. To je tedy použití na návrh a testování databází (Oracle) a trochu Javy.
3) Přenosnost. Budu to tahat asi den co den, takže by bylo dobré vzít v úvahu i hmotnost. Nevím jak moc je ideální, ale do 2,5kg by bylo dobrý (samo, že čím méně tím lépe), do 3 kg hranice. Víc ne!
4) Výdrž. Vím, že to závisí na tom co s tím dělám, ale aby výrobce udával výdrž řekněme alespoň 3 hodiny a víc.
5) Rozměr displeje. Tady si nechám poradit. Rozhoduji se mezi 14" a 15" (případně 15,4"). To právě souvisí s bodem 3), ale předpokládám dokoupení nějakého doku pro zapojení klávesnice, myši, většího monitoru, takže nevím... Nechám si poradit.
6) Podmínka, kterou snad ani nemusíte brát v potaz, ale kdyby to bylo zakomponováno bylo, by to plus (malé, ale plus) je, aby na tom alespoň trochu slušně šel Inventor. Znamená to asi nejspíše jinou než integrovanou grafiku, ale na tomhle bodu opravdu netrvám. Tady asi bude potřeba brát taky v úvahu bod 4). Na větším displeji se však lépe dělá.
7) Filmy tam budu poustět asi tak často, jako sněmovna dobrý zákony a hry nehraju.

Konfigurace by se mi líbila přibližně následující:
C2D T7300, 2x1GB RAM, HDD >= 100 GB 5400ot/min (7200 by bylo lepší, ale 4200 v žádném případě) DVD+-RW, nějaké porty (USB, PCMCIA... ten základ co maji všechny), grafika na uvážení, Wi-Fi a BT samozřejmostí, kamera není rozhodující a neměl by být problém sehnat ovladače pro Linux.

Uff... Víc nějak mě teď nenapadá. Dejte tipy. Budu za ně rád. Díky moc.

xlu
občas něco napíše

Příspěvekod xlu » 03 říj 2007 11:31

Našel jsem tohle:
Asus
A8SC-4P091C

14" (WXGA),color shine
Intel Core 2 Duo T7300 (2.0G, 800MHz FSB, 4MB L2 Cache)
NVIDIA
GeForce 8400M G 128MB VRAM TurboCache 384MB
2048MB(1024x2) DDR II 667
160GB(5400rpm) SATA
DVD SuperMulti DL
802.11a/g/n WLAN
GigabitLAN
0.35M pixel Video Camera
Bluetooth v2
DVI
6 Cell
ASUS Bag/Mouse