převážně neherní notebook do 40k

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
(CZ)g
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

převážně neherní notebook do 40k

Příspěvekod (CZ)g » 28 lis 2007 17:02

Zdravim,

potřeboval bych doporučit notebook, který by mi sloužil plně jako náhrada stolního PC.

Notebook bych používal na poměrně nenáročné činnosti (psaní dokumentů/webů; mail/miranda), programování (MS Visual C++ 2008) a občas nějaká ta hra.

Úhlopříčku bych preferoval 15.4", v krajním případě 14".

Důležitá je pro mě velikost disku (alespoň 200GB + 500GB si přidám externě), velikosti RAM (1GB min, ale spíš 2GB).

Co se týká procesoru, tak vůbec netuším. Důležité je akorát, aby nezpomaloval zbytek.

Docela podstatná je i výdrž baterie (2 hodiny mi přijde málo, alespoň ty 3-4 by to chtělo..).

Značce se víceméně nebráním žádné, snad kromě Acer, o kterých jsem moc dobrého neslyšel.

Operační systém nepotřebuji, případně radši XP Pro než WV.

Výše jsem zmiňoval občasné hraní her. Konkrétně by se jednalo o hry na Source enginu (HL2(:EPs),CS:S a nejnovější TF2 (nároky: http://www.freakygaming.com/pc/action/t ... ments.html ))
Nevadí mi hraní na nejnižší detaily (případně rozlišení).
Nejsem si jistý, jestli je takového provozu schopná integrovaná grafická karta, ale dedikované zase značně snižují výdrž baterie (přitom na baterii bych nehrál asi nikdy).

Co jsem se zatím koukal, tak jediný problém bývá s tou výdrží..

(Něco takového plánuji koupit někdy příští rok (květen/červen). Notebook pořizuji poprvé, tak se omlouvám za případné bludy.)

Díky všem

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 28 lis 2007 17:22

Source engine (tj. HL2 apod.) nove integrovane grafiky utahnou na slusne detaily... s temi novymi Source hrami(jako Portal, EP2, TF2) co maj tu narocnost trosku zvetsenou, to bude trosicku horsi, ale porad by to nemel byt problem rozbehat aspon na ty stredni. Takze toho se neboj, ale to je v podstate jedine co ti k tomu povim... jinak ostatni odpovedi a rady necham na ostatnich. Ale asi si neodpustim poznamku... ty chces ten notes kupovat az v kvetnu/cervnu? Jestli ano, tak to ted vubec neres... za ten pul rok vyjde tolik novych modelu, ceny se budou hejbat a 40k je docela uz pekna castka na notes a nabidka je diky tomu velka, takze az to bude aktualni zacni zjistovat co koupit, zatim je to uplne zbytecne. Nehlede na to ze do kvetna by meli obe znacky (AMD i Intel) vydat novou platformu... (Intel urcite, AMD ted nevim jestli neplacam, ale melo by to tak byt, on me kdyztak nekdo opravi)

neoexnet
guru

..

Příspěvekod neoexnet » 28 lis 2007 20:17

tak tohle je slunej požadavek ... :D taky trošku nevyvážené, hned v úvodu na integrovanou grafiku zapomeň dále pokud chceš herní notebook zapomeň na 14" a stejně tak na výdrž 3-4hodiny :) (případně si brutálně připlať za nějaké VAIO s OLED monitorem:) z pravidla by tvé požadavky spíše "naplňoval" nějakej 17" noťas bo do toho daj nacpat lepší grafiky, občas i 2HDD a nejsou tak natáhlé jak menší kamarádi :) no rozmysli se a hodně štěstí s rozhodováním ... zkus se podívat třeba na nějaké MSI, nebo www.notebooknamiru.cz tam by sis určo vybral případně acer aspire 5920g ten je solidní na hry :)
Toshiba R600-10W

(CZ)g
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (CZ)g » 28 lis 2007 20:24

ja nechci herni notebook... me bohate staci neco s vykonem ~2000 v 3Dmark03..
fakt mi de o to abych to pustil na ty nejorezanejsi detaily.. je pravda ze TF2 je pomerne nova hra, ale porad je to source a ten se krasne orezava :)

Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Krevety » 28 lis 2007 20:55

Pokud chces neco zahrat tak by tam mela dedikovana grafika byt, takze neco s 8400M GS a vyse nebo HD 2400 :wink:
Mrkni na VBI, ale to sou plastaky, nebo Vaio FZ21M, nebo Dell Vostro 1500 :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

(CZ)g
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod (CZ)g » 28 lis 2007 21:51

no ja to necham tedka bejt a uvidim co bude za ten pulrok..

Zpět na „Jaký vybrat notebook“