levná 14ka - ASUS A8LE - ano či ne?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
vasarius

levná 14ka - ASUS A8LE - ano či ne?

Příspěvekod vasarius » 18 úno 2008 21:03

caute!
chci se zeptat jaky názor máte na ASUS A8LE
http://asus.as/inshop/katalog/NB-A8LE-4P022P.html

z mého pohledu docela fajn nabídka za tu cenu...
- uvazuji o koupi 1. ntb a nároky nemám veliké (win XP, office, net, old school hry, s-video, btooth, wifi, nejaká ta výdrž baterky)
-navíc je v šasi které má webcam a bohatou výbavu portů
chci se proto zeptat:
wifi - nevadí že má ten asus jen b/g?
co říkáte na procák a na kapacitu baterky?

díky moc!

původně jsem chtěl kupovat spíše 14 bussines zaměření - FS esprimo mobile, hp 6510b tak můžete srovnávat s tímto (vím, zcela jiná kategorie:)

polo

Příspěvekod polo » 18 úno 2008 21:18

Ten chipset je iba 960GL a nie 965GM v tom je rozdiel ma pomalsie GPU anepotporuje FSB 800 ani 667 iba 533 , ta vydrz je celkom realna a v porovnani s inymi bookmi slusna(samozrejme pri tejto cene) sasi nic moc ale pochybujem ze by ten FS mal lepsie to skor to HP bude lepsie spracovane ale za tie peniaze je to celkom slusne ,treba s tym opatrne zaobchadzat velku odolnost to nema

vasarius

Příspěvekod vasarius » 19 úno 2008 02:23

to polo:
díky,
možná jen ještě, jelikož nejsem IT znalej, co konkrétně (pro běžné používání NTB v horizontu dalších 2 - 3 let) znamenají ty rozdíly v chipsetu, GPU a co je FSB? tyka se to nejspis vykonu a software omezeni bych tipoval:)
dik

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 19 úno 2008 02:49

tzn. že procesor a grafická karta "půjde" pomaleji, pocítíš hlavně ve hrách, pokud ti jde o "pracovní" book raději by jsem doporučil nějaké HP nebo IBM lenovo, kvalitnější saše (zpracování notebooku, krabice atd) ... záleží kolik hodláš investovat :)

podívej třeba jestli tě nezaujme tohle: http://notebooky.alza.cz/notebook-lenov ... d80991.htm - velmi solidní výkon i kvalita :)
a nebo tohle: http://notebooky.alza.cz/notebook-hp-co ... d79609.htm

___ bral by jsem to lenovo :)
Toshiba R600-10W

polo

Příspěvekod polo » 19 úno 2008 08:56

Mozem s neoexnetom suhlasit, radsej si priplat za to lenovo ma bohuzial 15,4 displej ale ma podstatne vyssi vykon a lepsie sasi, takysto aj servis lenova je na lepsej urovni

vasarius

Příspěvekod vasarius » 19 úno 2008 12:07

znovu díky za názory za za zpřesnění...
přesto, jak vychází tedy ten asus vezmu-li v potaz cenovou relaci 15k +-2k? dobře nebo lze sehnat o mnoho lepší (viz uváděné použití)?

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 19 úno 2008 12:16

asus je z těch notesů co jsme zde uvedli nejhorší ať už do kvality, odolnosti nebo výkonu :)
.:.:
z pravidla by jsem se asusu vyhnul a tím spíše těm levným asusům ... :)

EDIT: u levných notesů jsou bohužel největší ústupky co do kvality zpracování takže být tebou pokud chceš aby něco notebook vydržel by jsem sáhl po něčem co dokáže vyprodukovat i v tomto cenovém segmentu kvalitní mašinu takže IBM Lenovo nebo HP compaq
Toshiba R600-10W

vasarius

Příspěvekod vasarius » 19 úno 2008 12:22

ok dik:)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“