Příspěvekod Radim van Ousek » 28 kvě 2008 19:33
Odpovím si do tohoto tématu sám:
Nainstaloval jsem WS2K8 Enterprise 64bit a musím říct, že mě mile překvapil, pokud nebudu brát v úvahu řešení instalace a permanentního licenčního bypassu, který doprovází nejedna disfunkce a nejeden problém. Jinak je to stabilní systém (pro BFU -je podobný XP professional) a pokud jej nedoplníte o chujovinky, která má Hlísta v základu, pojede vám brutálně rychle. Má zaintegrovaný SP1 a zatím jsem stáhnul jenom 7 aktualizací. Nevím jak Visty, ale v základu obsahuje i WDefender. Ovladače se shánějí stejně snadno, jako na Visty. Bugger, který mě dokáže vytočit je licenční služba, která zpomaluje start všeho a potom ještě služba WMIprvSE, která si imrvére žere až 10% z CPU. Není však problém ji ukončit. Dalším problémem je vypínání HDD, které se narozdíl od XPček nedá uplatnit, protože se vždycky najde služba, která občas projeví aktivitu. Ještě mě čeká spousta ladění a strippování, abych totálně snížil aktivitu procesoru a HDD. Alespoň mám do čeho šťourat.
Mimochodem, plná instalace zabere na disku kolem 13GB.
Kdyby tyhle Wokna stály max 3000Kč, tak si je z fleku koupím. No, stojej 4000, ale dolarů. Takže ...ehm.
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.