zvětšení systémového oddílu na disku

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
berda

zvětšení systémového oddílu na disku

Příspěvekod berda » 05 zář 2008 11:08

Zdravím,
před necelým rokem jsem si koupila notebook a prvním problémem, kterému jsem čelila, byly oddíly na disku... Po pročtení nápověd jsem se s tím ale vypořádala... Nicméně dnes mi Visty zabírají přes 10 GB a systémový oddíl má velikost 17 GB. Když ještě připočtu 5 GB složky Program Files (není to divně moc???), zbývají dvě giga, které jsou dost málo a občas prostě vyskakuje upozornění, že mám na disku třeba jen 500 MB :evil: ... Proto jsem se snažila zmenšit velikost nesystémového oddílu (úspěšně) a pak zvětšit velikost systémového, což se mi nepodařilo... Poradíte, prosím, jak na to?? Díky!!

PS: Body obnovení na radu promazávám...

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 05 zář 2008 18:19

skús napr. gparted live CD či ako sa to vola alebo spusti live ubuntu /vopcham cd s ubuntu a sputim prvu voľbu/ kde si spustiš terminal a do neho napíšeš gparted a potom zmeniš veľkosť, inak práca s partíciami nieja sranda a mohla by si zohnať nejakého IT maníka z okolia aby ti to spravil :wink:

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 05 zář 2008 22:35

Staci v spravcovi diskov vo Viste (Ovladaci panel -> System a udrzba -> Nastroje na spravu -> Vytvorenie a formatovanie oblastí na pevnom disku) pridelit volne miesto co zostalo po zmenseni toho nesystemoveho oddielu k systemovemu (Rozsirit zvazok). Malo by to tak fungovat. :wink:

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“