Vista a problem jak s wifi tak s propojenim s dalsim PC
Vista a problem jak s wifi tak s propojenim s dalsim PC
Mam trabl...
Prisel mi konecne novy notebook z reklamace. Kdyz pripojim krizenym kabelem na druhe pc(xp) tak mam prijata i odeslana data ale nevidim ani jeden pocitac z ani jednoho pocitace. mam nastaveno sdileni vseho i disku, mam nastaveny IP adresy, vypnuty FW i symantec antivirus (ktery je dodavany s pc) Cim to muze byt?
A dalsi problem...Pokud se chci pripojit k nezabezpecene siti tak to zobrazuje jakoby pripojeno, ale prijata a odeslana data jsou zadna.
Jeden den se mi podarilo pripojit do nasi firemni wifi site (zadal jsem wep) a slo to. Den na to je u ikonky vykricnik a zaboha ani po vsech moznejch opravach se nepripojim... Uz sem fakt bezradnej.
Na minulim PC, kteremu se znicila deska tak jsem se pripojil aspon do druheho XP pocitace. S novym kusem ani za mak... Porsim proto o radu esli nekoho neco nenapada....
Prisel mi konecne novy notebook z reklamace. Kdyz pripojim krizenym kabelem na druhe pc(xp) tak mam prijata i odeslana data ale nevidim ani jeden pocitac z ani jednoho pocitace. mam nastaveno sdileni vseho i disku, mam nastaveny IP adresy, vypnuty FW i symantec antivirus (ktery je dodavany s pc) Cim to muze byt?
A dalsi problem...Pokud se chci pripojit k nezabezpecene siti tak to zobrazuje jakoby pripojeno, ale prijata a odeslana data jsou zadna.
Jeden den se mi podarilo pripojit do nasi firemni wifi site (zadal jsem wep) a slo to. Den na to je u ikonky vykricnik a zaboha ani po vsech moznejch opravach se nepripojim... Uz sem fakt bezradnej.
Na minulim PC, kteremu se znicila deska tak jsem se pripojil aspon do druheho XP pocitace. S novym kusem ani za mak... Porsim proto o radu esli nekoho neco nenapada....
Ono je to drobátko složitější- přece ne vždy, zvláště třeba u firemních sítí se jen připojíš a už to jede. Což takhle nastavení IP, nekontroluje náhodou síť oprávněnost přístupu podle MAC adresy, nejede náhodou síťový server na sambě (někdy je tam s vistou problém viz google)... Chceš poradit, ale přitom, aby z tebe člověk tahal každý slovo. Zkoušel jsi to, co jsem ti radil výše? Výsledek?
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB
Takže předpokládám, že tvůj poslední post se týkal propojení kříženým kabelem. Nastav na jednom kompu IP 192.168.1.1 , masku 255.255.255.0 , výchozí bránu 192.168.1.1. Na druhém pak IP 192.168.1.2 , masku stejnou jako na prvním a bránu taky stejnou. Pak by se kompy měli vidět a komunikovat.
HP 4520s WT290EA#ARL
Nastaveni tech bran zkusim az doma. Vcera se mi povedlo videt pc z XP pocitace, ale po pokusu otevrit to napsalo chyba opravneni ikdyz ve vistach mam nastaveno uplne rizeni, cteni i zapis... Je tam jeste neco jineho kde se da nastavit opravneni? Rozhodne z VISTA pc to ma odeslana i prijata data, ale nevidim druhy PC. Z XP pc vidim Vista pc, ale bez odezvy (bez prijatych dat)...
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“