Síť a sdílení ve windows vista

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
adoks.doks
občas něco napíše

Příspěvekod adoks.doks » 18 pro 2008 16:34

ahoj, prosim o radu, mam switch asus, 5 dirkama. Asi tri roky mam tim propojeny 2 pocitace a funguje te perfektne. Ted jsem si koupil notebuk, takze na switch jedou 2 pocitace ( windows xp ) a notebook ( vista) kdyz pripojim notebook do switche, tak switch prestane pracovat.jako by ten notebook blokl ten switch. takze musim odpojit switch od site 220V a za minutu to opet bezi do te doby, nez switch prestane pracovat. porad jsem laboroval a dela to ten notebook - ale co muze byt pricina? ze by windows vista moc nespolupracoval s tim switchem? nebo protokol TCP? nesetkal se s tim uz nekdo? dik za kazdou radu. jo a pokud neni zapojeny notebook do switche, tak to slape jak hodinky.

kryspin.motyczka
píše často

Re: sldedování sítě

Příspěvekod kryspin.motyczka » 19 pro 2008 06:09

hafca píše:Mám na HP530 s Vista Basic a nedokážu rozběhat síť mezi ním a stolním PC. Notebook má svojí pevnou IP adresu, je připojenej AP Ovislink a z něj jede přístup na internet. Na tom AP je ještě stolní PC s Win XP, taky s pevnou IP adresou na kterém internet taky jede. Až sem je to OK, ale nedokážu udělat to, aby se oba počítače se mezi sebou viděly. Když v notebooku kouknu na nastavení, kde je možnost zapnutí sledování sítě, tak je tam vlastní a nedokážu to zapnout. Pořád tam zůstává vlastní, nebo to jde vypnout, ale zapnout ne. Udělal jsem si v obou počítačích jednu složku sdílenou, ale ten notebook nevidí ani tu svojí.
Mohl by mě někdo zkušenější poradit, co s tím, kde co nastavit? Chci si koupit síťovou tiskárnu a bez tohohle jí asi nerozběhám.

zaprve - jak bylo jiz zmineno - musis mit nastavenou stejnou skupinu - Win+Pause - zmenit identifikaci site, a na obou pc nastav stejny nazev skupiny.. IP adresy bys v podstate ani nastavovat nemusel.. V nastaveni routeru musis mit taky nastaveni vnitrni site.. mrkni na www.portforward.com, tam najdes nastaveni pro svuj router na vse mozne.. ja mam doma wifi router, na nem pripojene dva notasy s vistou basic a jeden desktop s XP profi, a vidi se uplne v pohode, IP adresy jsou prirazeny pres DHCP dle MAC. ale jak jiz bylo take zmineno, sit ve viste nastav na privatni! a mozna by bylo dobre povolit v xp protokol TCP/IP IPv6.. v komunikaci s vistou to neni na skodu ;)
Apple Macbook Pro 13"

Linux is like Teepee - no Windows, no Gates - Apache inside

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“