Vista a stránkovací soubor

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
lioo

Vista a stránkovací soubor

Příspěvekod lioo » 07 led 2009 20:00

Čau, vypnul jsem stránkovací soubor protože mám 2 GB RAM a mělo by to stačit. Všechno jede jak má, jenom když mám třeba přes 60% ramky zaplněné a chci něco spustit, tak mi vyskočí hláška že mám málo volné operační paměti a ať vypnu všechny procesy. NEdá se tahle otravná hláška nějak vypnout? Jinak dělá to jenom u některých programů, ale třeba se mi nedokáže aktualizovast Avast.
A ještě by mě zajímalo kolik Visty žerou, protože když mám zaplej firefox, qip, commandera a pár dalších programů na pozadí, tak je zabráno tak 70-75% RAM. Na starým počítači s XP a 1GB ram to bylo úplně v pohodě.

Kruger
píše často

Příspěvekod Kruger » 07 led 2009 20:08

Hmm vypínat stránkovací soubor ve Vistě je docela sebevražda. Pokud už trváš na tom, aby byl co nejmenší tak si nastav alepsoň 1024 MB... Ono tam ta hláška totiž nedoporučuje se není jen tak ze srandy. Hold Vista si potom méně potřebné procesy ukládá na disk právě do toho stránkovacího souboru. Kdyby si sledoval task manager viděl by si to... Opravdu, nevypínat a nastavit alespoň 1024 pokud máš dvě giga paměti, i když doporučil bych ti alespoň ty dvě giga...
Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici :-) )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM

lioo

Příspěvekod lioo » 08 led 2009 11:19

díval sem se na ty procesy a jejich kolem 70. Když jsem se je snažil by oko posčítat, tak mi vyšlo cca 400MB (60% zabrané ramky). Ale spustil sem v pohodě i Mass Effect, kterej zabírá cca 600MB (80% zabrané ramky).
Jenom sem nepoznal rozdíl mezi vyplým a zaplým stránkovacím souborem, tak to asi fakt vrátím pro jistotu zpátky.

kokes73
občas něco napíše

ram

Příspěvekod kokes73 » 27 led 2009 00:35

No ve viste neni 2Gb zrovna na vyskakovani. Ja mam ted 3Gb a je to lepsi,mam taky vyplej ten strank.soubor. ale treba u Crisys kdyz sem pridal detajly tak ta hlaska naskocila taky a opravdu to atakovalo ty 3Gb. a taky nezapomen na turbocache graf. karty,ta si muze z RAM taky neco uzobnout.

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“