Reinstalace Windows Vista Home Premium 32 bit OEM

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
lucaso
občas něco napíše

Reinstalace Windows Vista Home Premium 32 bit OEM

Příspěvekod lucaso » 30 kvě 2009 15:49

Dobrý den,chci se zeptat na jednu věc.Chystám se na reinstal systému, ale na PC mám OEM verzi Vist, to znamená, že k nim nemám instalační disk.Když si stáhnu či přepálím,některé z DVD mé verze,půjde mi poté vložit normálně licenční klíč,který mám napsaný jen zespoda notebooku?
Díky za každou radu.
Sony Vaio VGN-FW11E

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 31 kvě 2009 13:38

Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Reinstalace Windows Vista Home Premium 32 bit OEM

Příspěvekod stavač » 31 kvě 2009 20:22

lucaso píše:Dobrý den,chci se zeptat na jednu věc.Chystám se na reinstal systému, ale na PC mám OEM verzi Vist, to znamená, že k nim nemám instalační disk.Když si stáhnu či přepálím,některé z DVD mé verze,půjde mi poté vložit normálně licenční klíč,který mám napsaný jen zespoda notebooku?
Díky za každou radu.

Očuvaj priatelu ked maš na hdd vistu s ovladačmi tak načo špekuluješ takymto sposobom ved tu na to nedostaneš odpoved a ked steš si dat nelegalnu vistu tak si kup potom vistu na legalizaciu piratskej kopije,k počiteču si dostal navod a tam je napisane jak sa to da spustit alebo si hladaj navody na nete lebo aj ked tam daš piratsku vistu aj tak potrebuješ ovladače na harver v počitači.

lucaso
občas něco napíše

Příspěvekod lucaso » 02 čer 2009 18:19

Díky za odpověď.A Vistu si samozřejmě můžu reinstalovat z HDD, ale s veškerým balastem o který ja nemám zájem.Chci čistou Vistu beze všeho.A s ovladačemi by to také neměl být problém,četl jsem,že jsou i programy,které všechny ovladače z PC vytáhnou a zazálohují(nevim co je na tom pravdy).A pokud si to dvd prachobyčejně přepalím a mám k němu kód z mé OEM verze,pak si taky nemyslím,že je to problém.Ani po techniké a ani po právní stránce.Mělo by to být naprosto stejné jako s normálním originalním DVD,jesli se nemýlim.A Vistu jsem si zaplatil a nikde ji nešířím.

A teď ještě jedna otázečka:jelikož to DVD se prostě nikde sehnat nedá(všude maj všichni Ultimate místo HP),tak jsem si prostě stáhl verzi anglickou a teď mě zajímá,jestli když tam vpálím přes vLite češtinu(snad to jde,teď si nejsem jist),tak jestli mi půjde vše v pohodě.Vezme mi to ten klíč?Možná je to blbost,ale jen tak mě to napadlo.
Dík.
Sony Vaio VGN-FW11E

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 03 čer 2009 09:04

Instalační DVD visty obsahuje všechny verze, tu správnou si vybíráš při instalaci. Takže pokud seženeš instalačku s ultimate, máš i všechny ostatní. Jinak aktivace po reinstalu se tu řešila už vícekrát, viz třeba tady nebo tady.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

lucaso
občas něco napíše

Příspěvekod lucaso » 03 čer 2009 22:41

Dorota:To asi obsahuje,ale nejsem si jistý, že mi to pak ten kód veme, když tam dám tenhle disk.

Ještě jsem slyšel o variantě zálohování nynější registrace Vist a následný export té zálohy do přeinstalovaných Windows.No uvidíme,každopádně díky všem za rady.
Sony Vaio VGN-FW11E

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 03 čer 2009 23:09

V pripade ze mas zakoupenou licenci,neni stazeni a nasledna instalace vcetne aktivace tvym klicem pirateni,stahni vistu,v nlite dohazej drivery a mas to ok....
MSI GT735

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 04 čer 2009 17:19

Jak zálohovat aktivaci je v jednom z těch vláken, které jsem linkoval, včetně odkazu na soft, který to usnadní. Stačí si to pročíst.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“