Ahoj,
mám NB Toshiba A200 14E s OS Vista HP 32.
V poslední době se mi občas po startu stává, že systém zaplní 2 GB RAM z 70%-100% a následně systém "hrabe" na HDD. Přitom ze správce úloh nevidím, která aplikace zabírá tolik paměti.
V hlášení a řešení problému pak najdu 2 - 6 vytvořených chyb krátce za sebou s popisem:
Proces SearchIndexer.exe ukončil proces SearchProtocolHost.exe, protože byl pravděpodobně zablokován.
Při vyhledávání řešení systém žádné řešení nenalezne, načež sám tento problém z výpisu odstraní.
Počítač jsem proskenoval na viry Avast Home, i spyware Superantispyware, Hijackthis, Combofix a nic jsem nenalezl.
Nevíte někdo, kde by mohl být problém?
Neúměrné zatížení systému
-
- občas něco napíše
x
vyzkoušej ještě Malwarebytes' Anti-Malware - zdarma a česky (vyhledává skrytý škodlivý soft) . Taky by asi nebylo od věci vyčistit registry. Komplexní nástroj je Advanced SystemCare zdarma a česky (mj. čištění PC od spyware, čištění registrů, úklid soukromí, mazání zbytečností, kontrola zabezpečení, defragmentace atd atd.) např. zde http://download.cnet.com/Advanced-Syste ... tag=button. Můžeš smazat spoustu ostatních nástrojů. Rovněž doporučuji pokud často instaluješ a odinstalováváš programy, odinstalovávat je přes Revo Uninstaller maže všechen nepořádek po odinstalaci programů jejich odinstalátory.
Toshiba Satellite A300-1MM Intel T3200 Dual Core 2,0GHz, 3GB RAM, 250GB HDD, integrovaná grafika Intel GMA 4500M, Vista Home Premium 32bit
To, co říkáme o druhých nejvíce vypovídá o nás samotných.
-
- občas něco napíše
x
jinak 2GB RAM není na Visty bůhví co. Ještě pár prográmků, které se spouští se systémem a 2GB jsou plné hned.
Toshiba Satellite A300-1MM Intel T3200 Dual Core 2,0GHz, 3GB RAM, 250GB HDD, integrovaná grafika Intel GMA 4500M, Vista Home Premium 32bit
Je třeba vzít do úvahy, že Vista podporuje prefetch do RAM a pokud ho aktivně využívá, je RAM zaplněna zcela krátce po spuštění systému (v mém případě 3,5 GB je skoro hned plné a hlásí volnou RAM mezi 0 - 50MB). Jenže kompenzuje se to tím, že když chci cokoliv spustit, kliknu a šup; aplikace je hned spuštěna bez hrabání. Když aplikace (hra) potřebuje více paměti, priorita prefetch jde dozadu, na první místo se usadí hra a vezme si RAM kolik potřebuje. Doporučuju také povypínat služby, které nepotřebuješ (je jich požehnaně).
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“