Desatero (snad) řešitelných problémů u W7

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Say
občas něco napíše

Desatero (snad) řešitelných problémů u W7

Příspěvekod Say » 01 říj 2009 18:55

Tak sem formátoval HDD a nahodil na Acera Extensu 5620G Windows 7 Ultimate RTM (32bit) EN. Notebook šlape pochopitlně rychleji a k XP se vrátím leda při těžších potížích (což snad nebude) a tak mám pár dotazů:

:arrow: 1, Jak přidat do navigačního panelu (defaultně sem ho vypnul, ale např. při hledání složek pro umístění uložení souboru se hodí) vlastní složku? Nepochopím smysl knihoven (na nepřehlednej bordel se akorát hodí) takže bych si tam chtěl hodit normální složky (filmy, hudba etc.) To samy v nabídce start, kde jednotlivy složky odkazují do knihoven :x Jde si s tím nějak pohrát?

:arrow: 2, Winamp se při více úkonů sekná (přehrávání) a to mám výkon dost slušnej (3 Gb, 2 Duo 1,8 MHz). Zkoušel sem priority a kdo ví co všechno, nic nepomáhá.

:arrow: 3, Jaký soft spolehlivě změní veškery ikony Aero? IconPackager je zatím kompatibilní plně jen s Vistama. Je na W7 už něco?

:arrow: 4, Jde nějak měnit zobrazovany údaje v info liště v průzkumínkovi? Např. u hudebních souborů položka Hodnocení je zbytečná.

:arrow: 5, Když rozdělím ve složce s mp3 skladby podle alb (skupiny), oznáčím album nadpisem (název alba) a stisknu Enter, soubory se neotevřou (přehrání ve Winampu např.) Zřejmě BUG, protože když album označím klasicky přetažením myši, vše funguje.

:arrow: 6, Jelikož mám grafiku ATI Radeon HD 2400 XT a rád hraju i starší hry (např. HoM&M III) a rozlišení mám 1280x800, rád bych v CCC (9.9 beta) uvítal možnost vystředění obrazu. Roztažení obrazu s malym rozlišením do fullscreenu je nechutny :? U XP v CCC ( 9.8 ) tahle možnost byla. Nevíte jestli to nejde i nějak jinak?

:arrow: 7, Chybí mi v možnostech napájení volba po stisknutí tlačítka Napájení (Power) restartovat počítač. Volby jsou jen Vypnout, Režim spánku, Hibernace.

:arrow: 8, Na levém boku klávesice mám tlačítka na pár možností Empowering technology ale za nic je nemůžu zprovoznit. Např. klíč, kterej počíteč u XP uzamkl nefuguje vůbec, jiny (např. mail) fugují.

:arrow: 9, Jelikož byl systém v EN, doinstaloval jsem češtinu, ale není zdaleka kompletní. Uvítací obrazovka je anglicky, některé systémové hlášky jsou taky v EN. Ne že bych tomu nerozuměl, ale když už, tak komplet. Ale chápu, že offic v CZ jesště není. Jen by mě zajímalo, jetli to dělá jen mě....?

:arrow: 10, Budou změny v officiálním vydání CZ W7 (22. října) rapidní co se kompatibility týče? Budou stabilnější nebo o něco obohaceny?

Díky za odpovědi ví-li aspoň někdo nějakou. :)

Say
občas něco napíše

Příspěvekod Say » 03 říj 2009 13:07

Opět ticho jak v hrobě... :lol:

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 03 říj 2009 13:20

:arrow: 2: Jakou používáš verzi a skin? Zkusil bych stáhnout nejnovější verzi, přepnout na Winamp Classic Skin, popř. zkontrolovat kolik RAM Winamp využívá.

:arrow: 4: Když klikneš na název toho sloupce (Title, Artist atd.) pravým tlačítkem, tak si můžeš vybrat, co chceš zobrazovat a co ne. Výběr je poměrně široký.

:arrow: 6: S CCC nemám zkušenosti, ale co třeba hrát tu hru v okně?

:arrow: 10: Pochybuji.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Say
občas něco napíše

Příspěvekod Say » 03 říj 2009 15:11

:arrow: 2 Verze 5.56 Bento skin

:arrow: 4: Mám na mysli to podokno po označení soboru. Zobrazují se tam úplně jiny věci než ve sloupcích podrobností.

:arrow: 6: To není ono :P Ale už jsem to vyřešil... Nastavení se povolí až při nižším rozlišen. Pak můžu hodit zpátky defaultní a jede to jak má.

:arrow: 10: A proč teda vyjde až 22. října? :?: Jaky budou změny?

necituj predchadzajuci prispevok v teme, vid pravdla fora. Ghost

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 03 říj 2009 18:39

Jo, Bento dělá neplechu.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“