Vista na Xp

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Intelgame
občas něco napíše

Vista na Xp

Příspěvekod Intelgame » 02 led 2010 22:14

Dobrý den,mám nový notebook s OS Vistou,vista se mi neosvětčila a jelikož mám doma original Cd s Xp rozhodl jsem se reinstal ale k tomu mám hned dva problémy

1.) poprvé jsem zkoušel restart notesu do biosu nastavit primal z CD uložit restart F8 načíst z mechaniky .. No prostě normálka,stvrdil jsem nainstalování Xp pak to vypíše hlášku s tim že nebyl nalezen žádný HD

Vzdal jsem a šel jsem přímo do visty

2:) Najedu do windows spustim CD s XP dávám Instal xp ale "Tento program je blokován kvůli problému s kompabilitou" a žádná jiná možnost

Vezmu za vdek jakoukoliv pomoc už mě nic nenapadá :roll: :lol:

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 02 led 2010 23:01

nedivím se, XP nemají SATA řadiče.
1. možnost - vypnout v biosu SATA a jet v IDE režimu (ne všude to lze vypnout)
2. možnost - integrace SATA do XP (můžeš tam natlačit i jiné ovladače, servicepacky, apod.)
http://www.symp.cz/text-28-instalace-wi ... nlite.html
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Intelgame
občas něco napíše

Příspěvekod Intelgame » 03 led 2010 00:03

dík už se na tom pracuje snad to vyjde ještě jedna otázečka můžu nějak skopčit ovladače zvukovky Gr. karty a tak abych je pak nemusel hledat na netu ?

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 03 led 2010 01:11

Intelgame píše:dík už se na tom pracuje snad to vyjde ještě jedna otázečka můžu nějak skopčit ovladače zvukovky Gr. karty a tak abych je pak nemusel hledat na netu ?

A jaky notbuk maš ? na stranke vyrobcu notbuku su ovladače ale aj nemusia byt, ovladačov je viac než grafika a zvukova karta
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Intelgame
občas něco napíše

Příspěvekod Intelgame » 03 led 2010 14:03

stavač píše:
Intelgame píše:dík už se na tom pracuje snad to vyjde ještě jedna otázečka můžu nějak skopčit ovladače zvukovky Gr. karty a tak abych je pak nemusel hledat na netu ?

A jaky notbuk maš ? na stranke vyrobcu notbuku su ovladače ale aj nemusia byt, ovladačov je viac než grafika a zvukova karta

To bude další problém,kámoš mi ho střelil ze skladů tudýš nemám papíry nic .. Hledal jsem po netu našel jsem toto: http://www.akcniceny.cz/detail/notebook ... 66t5250ce/

Je to přesně on akordá na netu neni žádný jiná zmínka

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 03 led 2010 15:49

No ovladače nie su ale by tu bola ešte taka menšia šance že keby si nahodil everest a z jeho vypisu treba pozriet ovladače, ono značku packard bell vlastni acer a skus tam napisat do acer a packard bell, inak ich stranka je taka čudna v podpore ovladačov lebo som tam pozeral ovladače i vydel som tam manualy inštalacie XP a zrejme oni bud predavaju ovladače na CD alebo recovery CD-DVD, určite keby som to išiel prerobyt na XP tak by som si pre istotu zhotovil recovery pre pripad že sa mi to nepodari aby som to vratil naspet
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Intelgame
občas něco napíše

Příspěvekod Intelgame » 03 led 2010 16:55

stavač píše:No ovladače nie su ale by tu bola ešte taka menšia šance že keby si nahodil everest a z jeho vypisu treba pozriet ovladače, ono značku packard bell vlastni acer a skus tam napisat do acer a packard bell, inak ich stranka je taka čudna v podpore ovladačov lebo som tam pozeral ovladače i vydel som tam manualy inštalacie XP a zrejme oni bud predavaju ovladače na CD alebo recovery CD-DVD, určite keby som to išiel prerobyt na XP tak by som si pre istotu zhotovil recovery pre pripad že sa mi to nepodari aby som to vratil naspet

Bohužel to vypadá zle,asi nakonec budu muset zůstat u Visty,reinstalnout na XP by se dalo ale prostě bych nenašel ovladače

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“