Zdravím,
mám fatální problém, kterej potřebuju nutně vyřešit. Včera notebook ještě fungoval normálně, dnes ho nemůžu zapnout. Podrobněji k problému.
Windows 7 64bit
Aspire 6920G
Při nabíhání Windows se oběví černá obrazovka "Zostavéní systému Windows z chyb". Na výběr mám 2 možnosti. Doporučené "spustit opravu", což jen problikne a vrátí mě zpět na tutéž obrazovku, a "spustit normálně", což začne spouštět windows ale sekne se na úvodní animaci oken a notebook se restartuje.
Po vložení instalačního DVD Windows jsem zkoušel spustit nástroj opravy. Ten mě napsal, že problém nedokáže vyřešit a když si nechám zobrazit detaily, ukáže mi:
Problem Event Name: StartupRepairOffline
Problem Signature 01: 6.1.7600.16385
Problem Signature 02: 6.1.7600.16385
Problem Signature 03: unknown
Problem Signature 04: -1
Problem Signature 05: ExternalMedia
Problem Signature 06: 1
Problem Signature 07: NoOSInstalled
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Nevím, co s tím. Z výsledků googlu zrovna moudrej nejsem. Nejhorší je, že nemůžu prostě udělat čistou instalaci, protože mám zazálohovánu tak polovičku dat. Přijít o zbytek je pro mě nemyslitelný, vyloučeno. To už radši nebudu dělat nic a vezmu disk někam na šuplík.
Jinak ačkoliv se ta hláška tváří hrůzostrašně, "NoOsInstalled", tak systém tam pochopitelně je. Na oddílu ho vidím. Včera jsem čistli registry přes regcelaner, ale přísáhám, že jsem nesmazal nic systémovýho! Akorát pár zbytků po programech, který jsem dřív na zkoušku nainstaloval, a už jsou dávno pryč. Čím jsem si nebyl na sto procent jistej, to jsem tam radši nechal. Ještě včera pracoval bez jakejkoliv problémů.
Neví někdo prosím, co s tím? A i kdybych měl přeinstalovávat, tak jak zachovat data?
Nestartující Windows 7
-
- píše často
Omlouvám se za needit, ale pro přehlednost řešení.
Nepovedlo se spustit ani nouzový režim, ale nakonec naběhl na "poslední známou konfiguraci", či jak to tam je. Při bootování mačkat F8 a tímhle jsem se dostal, kam potřebuji. Teď mi nic nebrání v provedení zálohy. Uff
Snad to někomu do budoucna pomůže.
EDIT: Evidentně za to mohly ovladače grafiky. Windows je zablokoval. Stáhl jsem nový, přeinstaloval je, restart, a vše je zase v pořádku. A to samo, z ničeho nic. Na ovladače grafiky jsem už pár měsíců nesahal. Nevím, co jim to přelítlo přes nos...
Nepovedlo se spustit ani nouzový režim, ale nakonec naběhl na "poslední známou konfiguraci", či jak to tam je. Při bootování mačkat F8 a tímhle jsem se dostal, kam potřebuji. Teď mi nic nebrání v provedení zálohy. Uff

Snad to někomu do budoucna pomůže.
EDIT: Evidentně za to mohly ovladače grafiky. Windows je zablokoval. Stáhl jsem nový, přeinstaloval je, restart, a vše je zase v pořádku. A to samo, z ničeho nic. Na ovladače grafiky jsem už pár měsíců nesahal. Nevím, co jim to přelítlo přes nos...
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“