Zdar
Někde jsem četl ,že je možné nainstalovat Win7 do VHD souboru.
Nechci vědět jak ho vytvořit ,to už jsem si zjistil ale zajímalo by mě jaký to má vliv na rychlost disku. Mám notebook s pevným diskem fujistu SATA 120GB a chtěl bych si nainstalovat windows do vhd souboru kvůli výhodám jako např jednoduchá záloha soubrů=stačí zkopírovat vhd soubor na jiný disk..
Pak by mě ještě zajímalo:
Bylo by možný windows 7 v vhd souboru aktivovat zkopírovat celý vhd na jiný disk a v případě poškození systému odstranit původní vhd a dát tam tu již aktivovanou kopii?
Windows 7 VHD
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: Windows 7 VHD
VHD súbor si môžeš aj vytvorit pomocov bud Acronis True image alebo Norton Ghost 15, ja používam Nortona ale viem aj z Acronis, ked si nainštaluješ W7 tak si spravíš obraz cez Norton Ghost, ked chceš robit obrazi tak zasadne si mosíš rozdelit disk pri inštalacii na dve particie a to C:/ i D:/, image sa vždy uklada na D:/ a nie na C:/, taký to image si dáš bud na flešku alebo ex. disk, v Nortone ako aj Acronis si vytvoríš spúštacie CD z ktorím si pripravíš noví disk na rozbalenie image systemu, m, spuštacie CD Norton Ghost obsahuje nastroje disku ako príkazoví riadok v ktorom cez diskpart pripravíš particie, particia mosí bit taka velka jak predchadzajúci system Windows na C:/, rozbalíš backups a reštartneš pc, system ti nabehne čím zbadaš jak si nainštaluje ovladače SATA a požiada ta o reštart, po reštarte ti funguje system bez problemov tak jak na predchadzajucom disku, ked je system aktivovaný tak bude tak isto aktivovaný aj na druhom disku, nič sa tam nezmení,
Tu je navod na rozdelenie HDD cez diskpart
diskpart
sel disk 0
clean
create part primary size=12000 (Здесь можете указать свой размер раздела в Мб (не меньше 10-и Гб)) to si vytvoríš kde si uložíš image systemu a z neho to budeš spúštat pri pohúkaní
format quick label=PQService systemu- tvoje Recovery VHD
assign letter=M
create part primary size=35000 (Здесь также можете указать свой размер раздела в Мб, это будет системный раздел)
format quick label=ACER (можете указать свою метку, например OS)
assign letter=C
create part primary
active disk-particia je aktívna
format quick label=DATA (можете указать свою метку, это раздел для данных) pri tejto particii už nezadavaš velkost
assign letter=D
exit
takto máš disk na 100% pripravený jak na WinXP, 2000, Vista, W7
Tu je navod na rozdelenie HDD cez diskpart
diskpart
sel disk 0
clean
create part primary size=12000 (Здесь можете указать свой размер раздела в Мб (не меньше 10-и Гб)) to si vytvoríš kde si uložíš image systemu a z neho to budeš spúštat pri pohúkaní
format quick label=PQService systemu- tvoje Recovery VHD
assign letter=M
create part primary size=35000 (Здесь также можете указать свой размер раздела в Мб, это будет системный раздел)
format quick label=ACER (можете указать свою метку, например OS)
assign letter=C
create part primary
active disk-particia je aktívna
format quick label=DATA (можете указать свою метку, это раздел для данных) pri tejto particii už nezadavaš velkost
assign letter=D
exit
takto máš disk na 100% pripravený jak na WinXP, 2000, Vista, W7
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“