Automatický restart po vypnutí notebooku

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
BigBear

Automatický restart po vypnutí notebooku

Příspěvekod BigBear » 10 pro 2011 18:42

Ahojte, mám problém s notebookem Acer Extensa 5220. Nevím, jestli je to otázkou toho notebooku, proto jsem to dal do tohoto vlákna. Když vypnu notebook, tak se odhlásí ze systému, vypadá, že se vypne, ale když už "zčerná" obrazovka, tak se automaticky zapne, takže ho vždycky musím vypínat "natvrdo", přidržením tlačítka pro zapínání notebooku.

Zkusil jsem flashnout BIOS a vše proběhlo ok. Nepomohlo to :-(. Myslel jsem, že je jen nějak "poškozený" OS, tak jsem přeinstaloval a pořád nic. Zkusil jsem to vypínat všemi možnými způsoby - normálně přes vypnout, stisknutím zapínacího tlačítka notebooku i příkazem shutdown -s a vždycky se počítač jen restartuje. Nevíte, jak to zpravit? Co tomu je? Děkuji.

kasper
píše často

Příspěvekod kasper » 10 pro 2011 19:40

tohle bych poslal do servisu vypadá to na vadnou desku
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi
Acer Nitro 5 2021 AN515-55

Zax19
píše často

Příspěvekod Zax19 » 11 pro 2011 14:44

Nestává se mi to vždy, ale ikdyž mam v biosu vypnuto "wake on lan" tak pokud v laptopu zapomenu síťový kabel, tak se často znova zapne. Není to ale úplně tak pravidelná záležitost, někdy je to hned po vypnutí, někdy až později. Tak to jen uvádím jako nepravděpodobnou alternativu x).
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V

BigBear

Příspěvekod BigBear » 12 pro 2011 08:05

kasper píše:tohle bych poslal do servisu vypadá to na vadnou desku

Nj, ale to uz je veeelmi stary notebook a to se servisovat nevyplati. Navic, je-li to deska, stejne s tim nenadelaji nic, nez novou desku a to uz se v dnesni dobe vyplati koupit stejne "strasny" notebook, ne? :-D

btw nastaveni wake on lan nepomohlo.

Kazdopadne diky :-)

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“