rychlost startu Visty
rychlost startu Visty
Ahoj, nedavno jsem si koupil novy ntk HP Pavilion dv 6550 (AMD Athlon Turion X2 1,7 GHz, 1 GB Ram, grafika NVIdia MCP67M, 80 GB HDD) s predinstalovanou Vistou a velmi me zklamala rychlost bootovaní Visty. Notebook se zkrátka zapne téměř až za 3 minuty, což mi připadá dlouhá doba, zejména v porovnání s pul minutou WinXP na 3x horším počítači... Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je tato doba startování systému normální (na uvedené konfiguraci) nebo jestli není něco v pořádku..., příp. jestli se to dá nějak urychlit, např. nastavením atd. Díky
-
- Moderátor
Taky mi startuje celkem dlouho - HP Pavilion dv6309ea .
Já NB nevypínám, dávám ho do "Hibernace". Je to jako u XP "Režim spánku" (Bacha, u Visty je Režim spánku něco jiného ).
NB se prostě vypne, jen si uloží obsah(?) RAM na HDD a při zapnutí budeš mít zase otevřeno všechno, co jsi měl před kliknutím na Hibernace.
Systém se pak načte rychle.
Jen ho občas budeš muset Vypnout / Restartovat kvůli aktualizacím.
Já NB nevypínám, dávám ho do "Hibernace". Je to jako u XP "Režim spánku" (Bacha, u Visty je Režim spánku něco jiného ).
NB se prostě vypne, jen si uloží obsah(?) RAM na HDD a při zapnutí budeš mít zase otevřeno všechno, co jsi měl před kliknutím na Hibernace.
Systém se pak načte rychle.
Jen ho občas budeš muset Vypnout / Restartovat kvůli aktualizacím.
Mám HP dv6590 cca 2 týdny. Ze začátku mi Vista nabíhala i 10 minut, ale časem se "najíždění" stále zrychluj... teď už to je kolem 1-2 minuty... také jsem nejdříve chtěl tady psát, ale ted už je to oukej. Zkuste počkat.
*Celeron 900 MHz, 256 MB RAM 133, Ge Force 2MX 64 MB, HDD 40 GB Seagate + 80 GB WD
*HPPavilion dv6590ec
*HPPavilion dv6590ec
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
S tím já nesouhlasím ... mám 2GB a víc než 40% využiju opravdu jen občas.
Dušan Janošík | www.DJanosik.cz
-
- občas něco napíše
nekde jsem tu cet ze Vista hodne saha na disk a u notebooku s pomalejsimi disky 4200rpm to zpomaluje. Ale taky tu byla rada vypnout myslim indexovani.
muzete mi nekdo napsat kde se to da vypnout? dik moc
Pro Venki: Zdary, taky si ho hodlam poridit, vlastne ho budu mit budto zejtra nebo pozejtri. jakpa jsi s nim spokojenej? a s tim nabihanim jsi neco delal nebo se to zkracovalo samo? dik
muzete mi nekdo napsat kde se to da vypnout? dik moc
Pro Venki: Zdary, taky si ho hodlam poridit, vlastne ho budu mit budto zejtra nebo pozejtri. jakpa jsi s nim spokojenej? a s tim nabihanim jsi neco delal nebo se to zkracovalo samo? dik
Re: rychlost startu Visty
par-man píše:Ahoj, nedavno jsem si koupil novy ntk HP Pavilion dv 6550 (AMD Athlon Turion X2 1,7 GHz, 1 GB Ram, grafika NVIdia MCP67M, 80 GB HDD) s predinstalovanou Vistou a velmi me zklamala rychlost bootovaní Visty. Notebook se zkrátka zapne téměř až za 3 minuty, což mi připadá dlouhá doba, zejména v porovnání s pul minutou WinXP na 3x horším počítači... Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je tato doba startování systému normální (na uvedené konfiguraci) nebo jestli není něco v pořádku..., příp. jestli se to dá nějak urychlit, např. nastavením atd. Díky
Ak sa na to citis a mas k disozicii instalacku Visty tak ju preinstaluj - prides o plno predinstalovanych somarin od HP ktore len zeru RAMku a celkovo brzdia cely system(cize aj start OS), Ja som mal na novom notebooku Vistu Home premium , som to zrusil a nainstaloval si Vistu Business edition(MSDNAA) a XPcko. Ak nie skus nejake programy na cistenie registrov alebo spust msconfig(start->spustit->msconfig) a tam v zalozke startup(po anglicky) odskrtni procesy ktore nechces aby sa spustali pri starte OS( Pozor! odskrtni len tie u ktorych na 100% vies co robia), Momentalne mi Vista nabieha za necele 2 minuty a vypina za 20 sekund.
Inaksie to vypinanie Visty je dost zvlastne ked tu niekto napise 20 sekund. Mne tak za 1 min vypne zda sa mi to byt dlho... Inaksie ani pri neviem ako nastaveni a povypinani vsetkych spustacich programov ktore sa maju startovat hned na zaciatku Vista nejde zapnut rychlejsie nez za 2 min. Ocakaval som ze by to mohlo byt rychlejsie ked sa niekedy clovek ponahla... a potrebuje bud rychlo zapnut alebo vypnut...
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“