seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
kubisz
píše často
Příspěvky: 341
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod kubisz » 24 zář 2023 20:09

jako ve spravci zarizeni? tam je to nastaveny... diky
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

kubisz
píše často
Příspěvky: 341
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod kubisz » 26 zář 2023 16:54

ve volbach modemu je jen "selective suspend" a ted to zase delalo, i kdyz byl pocitac po restartu s vypnutym modemem (pres volbu windows); necham to chvilku vypnuty... jinak je to ale nejspis fakt nejaka otazka SW; kdyz to stihnu rychle odzkouset po zapnuti notasu, tak to chvilku jede OK a kdyz to pak zkusim znovu, tak to zacne delat... neni nejaka utilitka, co meri nejaky pozadavky na IRQ, ci zatizeni HW ve stroji?
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod leon » 26 zář 2023 22:02

původně jsem myslel "možnosti napájení", ale koukám, že "správce zařízení" bude lepší místo k nastavení

jen pro jistotu, aby bylo jasno, "selective suspend" jsi vypnul / zrušil fajfku že?

kubisz
píše často
Příspěvky: 341
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod kubisz » 27 zář 2023 14:19

tam je rolovaci lista : enabled / disabled; ale stejne to nepomohlo, ani zruseni "rychlyho spousteni"; ale chova se to fakt divne, pac to jakoby na chvili pomuze, celkem dlouho to nedela a pak najednou lup a pokazdy... zkusim este napsat do ESETu, jestli oni s tim nemaj neco spolecnyho... v ramci hledani zavad a nejakyho pripadnyho "viru" sem este narazil na to, ze pri vypinani / restartu win se obcas ukaze, ze se nemuze vypnout program "t" (bez ikony) a chvilku to taky ceka (mozna stejne dlouho, jako ten zasek (cca tech 60s)), ale podle hledani by to mel bejt nejakej BUG s Logitech Options + ...
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod leon » 02 říj 2023 12:38

a když ten modem zakážeš úpně, tak se to děje taky?

kubisz
píše často
Příspěvky: 341
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod kubisz » 02 říj 2023 15:47

jojo, i zakazanej modem v UEFI stale beze zmeny :-( zatim se to nejvic pohlo, kdyz sem odebral OneDrive komplet z pocitadla, ale nezmizelo to... dela to ale min a hlavne po spusteni; diky
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod leon » 02 říj 2023 18:29

pokud to zlobí i při zkázaném modemu, tak to nejspíš bude něčím jiným než modemem

kubisz
píše často
Příspěvky: 341
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod kubisz » 03 říj 2023 10:56

chova se to, jak kdyby si to sahalo nekam, kam se to nemuze dostat; zase na druhou stranu je ale pak v tom pripade divny, ze to neudela hned po tom startu pocitace, ale viditelne, az se neco spusti na pozadi... tak nejak si postupne zkousim kde co, ale tim, ze se to taky chova nevyzpytatelne, ze to nekdy udela a nekdy ne, tak se to dost blbe zkousi... kdyby to bylo trebas diskem, tak ostatni programy v te chvili nefungujou taky, ale tady se neormalka prepnu a v tom jinym programu bez problemu funguju, uaaa :-)
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod leon » 06 říj 2023 15:03

záhada hlavolamu :D

kubisz
píše často
Příspěvky: 341
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod kubisz » 06 říj 2023 15:44

no a samozrejme to dela nejdyl a nejvic, kdyz to clovek zrovna rychle potrebuje :-P
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod leon » 06 říj 2023 16:21

Murphyho zákony :D

kubisz
píše často
Příspěvky: 341
Registrován: 28 říj 2008 12:02

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod kubisz » 24 říj 2023 08:31

tak zase postup ;-) kvuli chrasticimu zvuku na W11 sem to znovu prehral na W10 a nenainstaloval podporu pro mysi a dalsi ruzny peiferie, co sou pripojeny k docku a v ESETu sem nezapnul "detekci potencionalne nechtenych aplikaci" a zatim dobryyy :-D zapisuju, co se nahravalo a uvidim... obecne teda ale W11 na t14s G3 dost otres; jednak se zvysila spotreba o cca 1/4; drivery u modemu zpusobuji, ze kdyz zapnete modem na miste bez signalu, tak uz ani kdyz prejdete na lepci misto, Vam internet nenajede; no a v neposledni rade zacal zvuk z realteku chrastit (jak kdyz sou "spaleny" repraky, ale chrasti to i do sluchatek, uaaa... W10 sou zatim i rychlejsi se stejnou davkou SW (krom tech driveru), nez W11... to by me zajimalo, jestli to do tech dvou let doresi :-D kazdopadne je to teda urcite SW problem, ale cim je zpusobenej, to teda fakt nevim...

EDIT: jeste doplneni, ze se problem uz objevil znovu, ale ne tak, jak predtim, a taky pouze v souvislosti s ukladanim do GGL Drive a v mnohem delsim case, kdy se pocitac zasekl, ale zase to bylo jen jednou... tak pribeh asi pokracuje, ale mozna nejaky jiny :-D
(AS)F5F>X31>X60>X61>X200s>X61t>X200t>X201>X220>X240>T450s>X260>X280>T480>X390>T14s

Uživatelský avatar
leon
guru
Příspěvky: 1007
Registrován: 25 zář 2014 20:46

Re: seknuti win pri dialogu otevrit / ulozit

Příspěvekod leon » 25 říj 2023 12:57

zákony alchymie, ale virtuální :D


Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 3 hosti