Ahoj, prosím o radu, mám problém s nainstalováním Win XP, a už si s tím nevím rady, at dělám co dělám nějak to nejde nainstalovat.
Koupil jsem si notebook ASUS F3T a Vistu 64. Vistu jsem nainstaloval a časem se mi nelíbila, tak jsem tam chtěl dát Win XP, ale XP tam pořát nemůžu dostat.
V biosu dám bootovaní z CD pak po restaru jen chvilku čekám a naběhne mi: "Libovolnou klávesou spustíte systém z disku CD". pak hledám libovolnou klávesu a tak teda zmáčku Enter. No a na chvilku mi problikne "instalační program zjišťuje hardwarovou konfiguraci počítače" a pak už následuje jen černá obrazovka..(chvilku mi jede CDromka, ale za chvilku zatuhne sjtejně jak celý notebook a vidím jen černo na monitoru..)
Zkoušel jsem prolést celý bios postupně všechno pozapínal a povipínal a nic. Zkoušel jsem flash biosu, instalovat z extérní mechaniky, 5 ruzných Win XP (aj originální) a nic. Jen se mi tam daří dostat tu blbou Vistu! Pročetl jsem už několik diskuzí, návodů a vyslechl si pár radílků a nic jsem nenašel co by to vyřešilo.
Jestli někdo ví v čem by mohl být problém, nebo jestli se už někdo s něčím podobným setkal, tak bych bym moc rád kdyby mi poradil co s tím. Jinak ten krám vyhodím z okna aj s tou blbou Vistou. A nepiště, jak je zvykem, že si tam mám dát linux (ten jsem tam myslím taky nemohl dostat), já tam prostě potřebuju ty XP.
ne a ne nainstalovat Win Xp
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
a nemůže to být tím, kolika bitový systém tam dáváš? Moc tomu nerozumím, ale mám pocit, že s určitými procesory jede jen určitý x-bitový systém... ale možná melu blbosti... přeju hodně štěstí, věř, že chápu, jak Ti je...
Acer Aspire 5101 AWLMi, ATI X1300, 2 GB Ram, 120 GB HDD, 15,4" Brilliant LCD, TV - Lifeview Fly DVB-T Duo PCMCIA, WinXP MCE... PC Wizard 2008 1934,41 bodu www.davidhavel.pise.cz
RS11
Zkus si ten disk co máš v NB zformátovat (třeba v nějakým externím boxu) a začni s instalací XP (občas se těm mechanikám nechce z toho cd načítat, musíš to cd mít jak nový ), a pak přihoď Visty.
Lenovo ThinkPad T420i
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“