Vista - "Profily" pro WiFi

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
N3o21
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Vista - "Profily" pro WiFi

Příspěvekod N3o21 » 22 led 2008 20:52

Zdravím
Nevěděl by tu někdo, jak vyřešít "WiFi profily" ve Vistě?
Mám doma síť, kde si musím ručně nastavit IP adresu, bránu, a DNS servery... U desktopů to samozřejmě není problém, tam to stačí nastavit "natvrdo".
Ale s notebookem se připojuji i v jiných sítích, a v praxi to tak znamená, minimálně jednou denně lézt do centra sítí, a nastavovat IP, DNS, atd... Protože když si zapnu DHCP, Windows automaticky všechno nastavení IP, DNS, atd, zapomene.
Není to samozřejmě jen vlastnost Vist. Stejně tak tím trpí všechny Windows, dokonce i Windows Mobile.
Na Windows Mobile jsme to vyřešil instalací utilitky, která se chová jako plugin pro Today, a mám tam dva "WiFi profily", Home, a DHCP. Jen si na Today klepnu jaký chci profil, a automaticky se mi změní nastavení v nastavení TCP/IP protokolu. Ale jak na něco podobného u stolních Windows, to netuším.

Ještě lepší by bylo, kdyby to šlo řešit jako v PalmOS (Palm TX), nebo na Sony PSP. Tyto přístroje se při nalezení nové sítě zeptali, zda chci všechno automaticky přes DHCP, a nebo ruční nastavení, a takováto ruční nastavení byli zvlášť pro každou WiFi síť v "databázi". Bohužel, i "velké" Windows s tím mají docela problémy. Přitom je to tak základní věc, kterou umí i Linux (taktéž má profily, které je ale nutno přepínat ručně, jako na Windows Mobile), nebo i "hloupý" PalmOS.
Doufám že to jde nějak vyřešit, a nevyhoří použitelnost Windows na takové prkotině.

Rexy

Příspěvekod Rexy » 22 led 2008 23:22

to N3o21

co treba tohle?

http://www.spravcesiti.net/site/jak-vyt ... ws-xp2000/

znacka "nasel jsem - nezkousel jsem"

N3o21
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod N3o21 » 22 led 2008 23:30

Bohuzel :( Mam Visty... A chtelo by to spis nejake GUI. :-)
Nasel jsem neco od IBM/Lenovo, jmenuje se to Access Connections. Ale nevim jak si to bude rozumet s Vistou, a hlavne, s mym HP Pavilionem.

Pokud ale vite jeste o necem, sem s tim :-) Diky

Rexy

Příspěvekod Rexy » 22 led 2008 23:58

to N3o21

no ja ti to nenutim, jen nevim proc by to nechodilo na Viste, kdyz je to sitovy prikaz, treba sis to poradne neprohlidnul :D

podle mne zadny GUI nepotrebujes, protoze odmacknes jen jednoho ze dvou, tri atd zastupcu na plose - no ale je to tva vec :D

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“