Příspěvekod Elvis Blade » 26 led 2008 00:47
Tu skrytou particii muzes na 100% vymazat. Ucel recovery DVDcek a Oddilu pro obnoveni je uplne stejny. Navzajem nejsou nijak propojene. Je to jen o tom, ze pokud formatujes jako kazdy normalni clovek tak cca 1 rocne, skryty oddil si smazes a usetris treba 6gb mista, a pri formatu vyuzijes recovery dvd. Pokud jsi maniak a formatujes kazdy tyden, tak mas lepsi formatovat pomoci skryteho oddilu a to zadanim nejake klavesy pri restaru, a nepotrebujes tim padem ty dvdcka, takze muzes formatovat i po ceste vlakem nebo na dovolene... Pokud ten harddisk na neco pouzivas a jde ti o to efektivne vyuzit kazdy gb, doporucuju zazalohovat tva osobni data, pc cely preformatovat na velikost oddilu na jakou jsi zvykly (ja napr pouzivam pri viste 160hdd > 20gb C: a 130gb D:) a pak tam nahraj system bud z recovery dvd (OS + vsechny ovladace, tzv. tovarni stav) nebo tu cistou vistu nebo cos to tam chtel. Nezapomen na to ze v takovem pripade musis mit ovladace pro svuj HW, nejlepe ze stranek vyrobce. Nic na tom neni, ale je dulezite tomu rozumet. Kazdy notebook to ma trosku jinak ale tenhle zpusob predani SW a OS uzivateli je asi nejrozsirenejsi hlavne u nas. Napr ja kdyz jsem si ted na zacatku roku koupil novy ntbk, tak jsem 2 tydny sedet a formatoval, abych si tyhle veci overil a dukladne prozkoumal, jak to presne u HP delaji...kdyz jsem vyzkousel vsechny sve pokusy, tak potom jsem si tam nainstaloval z mnou vytvorenych recovery dvdcek orig vistu a na tu ted slapu. Predtim ve svem zkusebnim obdobi jsem tam mel i XP napr....vista ale nakonec vyhrala (potrpim si na estetiku a taky jsem chtel neco noveho na hrani si)
HP Pavilion dv6670 (Turion 64 X2 TL-58 1.9 GHz, GeForce 8400M GS)
Tutti frutti, oh Rudy, Wop-bop-a-loom-a-blop-bam-boom